Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdis Dombrovskis tikisi, kad Latvija naują vyriausybę turės dar sausį

Laikinasis Latvijos vyriausybės vadovas Valdis Dombrovskis ketvirtadienį išreiškė viltį, kad naujasis ministrų kabinetas bus suformuotas per 2–3 savaites.
Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis
Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Tikiuosi, kad per ateinančias 2–3 savaites naujoji vyriausybė galės pradėti darbą“, – sakė jis interviu Latvijos visuomeniniam radijui.

V.Dombrovskis atsisakė įvardyti galimus kandidatus į vyriausybės vadovo postą, kuriuos dabar svarsto partijos, tačiau nurodė, kad valdančioji centro dešiniųjų Vienybės partija ir centristinė Reformų partija, neseniai paskelbusios apie savo glaudesnį bendradarbiavimą, paskelbs savo pasirinktą kandidatą iki prezidento nustatyto termino – sausio 7 dienos.

Dienraštis „Diena“ ketvirtadienį iškėlė prielaidą, kad „Vienybė“ gali grįžti prie savo ankstesnės kandidatės – partijos lyderės ir parlamento pirmininkės Suolvitos Abuoltinios.

Galimais kandidatais į premjerus taip pat įvardijami dabartinė žemės ūkio ministrė Laimduota Straujuma, kuri yra nepriklausoma politikė, bei užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius, atstovaujantis Reformų partijai.

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis gruodžio viduryje įspėjo, kad jei partijoms iki sausio 7 dienos nepavyks iškelti tinkamos kandidatūros, jis pasiūlys savo pasirinktą kandidatą.

Kol kas A.Bėrzinis atmetė visas kandidatūras, kurias partijos siūlė nuo tada, kai prisiimdamas politinę atsakomybę už 54 gyvybes nusinešusią prekybos centro „Maxima“ stogo griūtį atsistatydino V.Dombrovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius