Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varšuvoje iš krantų išsiliejo Vyslos upė (nuotraukos)

Per Lenkijos sostinę tekanti Vyslos upė vienoje vietoje išsiliejo iš krantų, o šią šalį ilgiau nei savaitę niokojantys potvyniai nusinešė jau 12 žmonių gyvybių.
Varšuvoje iš krantų išsiliejo Vyslos upė.
Varšuvoje iš krantų išsiliejo Vyslos upė. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vysla išsiliejo iš krantų viename negyvenamajame Varšuvos rajone, o vietos televizijos reportažuose buvo matoma, kaip gelbėtojai ir gyventojai stato apsauginius pylimus iš smėlio maišų.

Kol kas potvynis apėmęs tik vieną Varšuvos rajoną, o pareigūnai nurodė, kad gyventojams pavojus dar negresia. Tačiau miesto valdžia didesnės rizikos rajonų gyventojams išplatino skrajutes ir nurodė būti pasiruošusiems evakuotis, kai tik jiems būtų pranešta.

Varšuvos merė Hanna Gronkiewicz-Waltz pirmadienį nurodė dėl visa pikta uždaryti netoli upės esančias mokyklas. Pasak jos, vandens lygis pamažu slūgsta, tačiau potvynio tikimybė sostinėje išliks iki pirmadienio.

„Grėsmė yra reali, – perspėjo ji. – Tai gyvybės arba mirties klausimas, todėl geriau, kad vaikai būtų su tėvais. Ši stichinė nelaimė jau nusinešė 12 gyvybių.“

Daugelis lenkų pastarosiomis dienomis atsisakė palikti namus, baimindamiesi, kad jie bus apiplėšti.

Ištvinusi Vysla sekmadienį užliejo netoli Plocko miesto esantį Sviniarų kaimą. Televizijos reportažuose buvo matoma, kad vanduo buvo pakilęs beveik iki kai kurių namų stogų.

Lenkijos gynybos ministras Bogdanas Klichas į nelaimės zoną pasiuntė penkis sraigtasparnius, kurie evakuos žmones, pranešė naujienų agentūra PAP, remdamasi ministro atstovo spaudai Januszo Sejmejaus informacija.

Pareigūnas nurodė, kad visoje šalyje gyventojų evakuacijoje dalyvauja 19 armijos sraigtasparnių.

Vakariniame Vroclavo mieste didžioji dalis Kozanuvo rajono buvo užtvindyta, kai šeštadienį iš krantų dviejose vietose išsiliejo Oderio upė. Kai kur gatvėse vandens gylis siekė daugiau nei metrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius