Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vašingtone negyvas rastas su V.Putinu siejamas televizijos „Russia Today“ įkūrėjas

Viename Vašingtono viešbučių rastas negyvas turtingas Rusijos veikėjas, artimas prezidentui Vladimirui Putinui, penktadienį pranešė televizija „ABC News“.
1. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Buvęs žiniasklaidos reikalų ministras Michailas Lesinas, laikomas vyriausybės finansuojamos anglų kalba transliuojančios naujienų televizijos RT („Russia Today“) įkūrėju, rastas miręs ketvirtadienį viešbutyje „Dupont Circle“, nurodė televizija, cituodama vieną Rusijos ir vieną JAV pareigūną.

Vašingtono policija nepatvirtino, kad mirė M.Lesinas, tik nurodė tirianti vieno žmogaus mirtį kvartale, kuriame įsikūręs minėtas viešbutis.

M.Lesinas buvo kaltinamas Rusijos žiniasklaidos laisvės varžymu, pažymi ABC.

JAV pareigūnai informavo Rusijos ambasadą apie M.Lesino mirtį, ir abiejų šalių pareigūnai stengiasi nustatyti jos priežastį ir aplinkybes.

M.Lesinas dirbo Rusijos spaudos, televizijos ir radijo reikalų ministru 1999–2004 metais. 2013-aisiais jis stojo prie valstybinės žiniasklaidos milžinės „Gazprom-Media Holding“ vairo, tačiau kitais metais pasitraukė iš to posto – esą dėl padėties šeimoje, nurodė ABC.

Misisipės valstijoje išrinktas JAV respublikonas senatorius Robinas Wickeris pernai paragino pradėti tyrimą dėl M.Lesino įtariamo pinigų plovimo ir korupcijos, sakoma ABC pranešime.

Manoma, kad dirbdamas Rusijos vyriausybėje jis sukaupė milijonų dolerių kapitalą Europoje ir Jungtinėse Valstijose, taip pat ir 28 mln. dolerių vertinamo nekilnojamojo turto Los Andžele

„Faktas, kad Rusijos valstybės tarnautojas sugebėjo sukaupti nemažas lėšas, reikalingas įsigyti ir išlaikyti tam turtui Europoje bei Jungtinėse Valstijose, kelia rimtų klausimų“, – ABC citavo R.Wickerio pareiškimą.

Televizija abejoja, ar JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) kada nors buvo pradėjęs tokį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius