Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vatikanas: moterų įšventinimas į kunigus – „nusikaltimas tikėjimui“

Moterų įšventinimas į katalikų kunigų luomą yra „nusikaltimas tikėjimui“, sakoma ketvirtadienį Vatikano paskelbtose naujose drausmės taisyklėse.
Nuolankumo gestas
Nuolankumo gestas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis Vatikano pareiškimu, „mėginimus įšventinti moteris“ prižiūrės Tikėjimo doktrinos kongregacija. Naujos taisyklės papildo 2007 metų Tikėjimo doktrinos kongregacijos dekretą, pagal kurį įšventinimus moterims suteikiantys dvasininkai ir pačios sakramentą gavusios moterys yra ekskomunikuojami automatiškai.

Naujajame papildyme mėginimai įšventinti moteris yra priskiriami „sunkiausiems nusikaltimams“, tarp kurių yra ir pedofilija.

Vatikanas taip pat ketvirtadienį paskelbė naujas instrukcijas, kurios turėtų paspartinti „skubiausių“ kunigų pedofilijos bylų nagrinėjimą ir prailgino tokių bylų senaties terminą iki 20 metų po nusikaltimo aukos pilnametystės.

Vatikano atstovas spaudai Federicas Lombardis pabrėžė, kad moterų įšventinimas yra „nusikaltimas sakramentams“, tuo tarpu pedofilija turėtų būti laikoma „doroviniu nusikaltimu“.

Gegužės mėnesį Australijos katalikų vyskupas pareiškė, kad pedofilijos skandalo kontekste Bažnyčia turėtų peržiūrėti galimybę šventinti moteris į kunigus.

Aštuoni už moterų įšventinimą pasisakantys Romos katalikų aktyvistai prieš mėnesį surengė demonstraciją Šv.Petro aikštėje, prašydami popiežiaus Benedikto XVI leisti moteris šventinti į kunigus ir taip išspręsti kunigų stokos problemą pasaulyje.

JAV įsikūrusi Moterų įšventinimo konferencija, cituodama Vatikano statistiką, skelbia, kad beveik pusė pasaulio parapijų ir misijų neturi vietoje reziduojančių kunigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius