-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vatikanas nepatenkintas JT „kišimusi“ į Bažnyčios mokymą

Vatikanas trečiadienį pareiškė, kad išnagrinės Jungtinių Tautų (JT) ataskaitą, kurioje yra smerkiamas dėl to, kad negali išgyvendinti vaikų lytinio išnaudojimo, tačiau Bažnyčios mokymo kritiką pavadino „kišimusi“ į jos reikalus.
Pirmoji popiežiaus Pranciškaus kalėdinė kalba „Urbi et Orbi“
Vatikanas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šventasis Sostas atkreipė dėmesį į ataskaitų baigiamąsias pastabas, kurios bus perduotos nuodugniam nagrinėjimui ir analizei... pagal tarptautinę teisę ir praktiką“, – nurodoma Vatikano pareiškime.

JT vaikų teisių priežiūros agentūra trečiadienį paskelbė ataskaitą, kurioje Vatikanas griežtai smerkiamas dėl to, kad nesugeba išgyvendinti vaikų lytinio išnaudojimo, ir raginamas atleisti visus dvasininkus, įtariamus vaikų prievartavimu ar tvirkinimu.

Sutikęs išnagrinėti ataskaitą dėl vaikų išnaudojimo Vatikanas audringai reagavo į tai, ką pavadino „kišimusi“ į Bažnyčios mokymą apie abortus ir homoseksualumą, Jungtinėms Tautoms paraginus šią instituciją modernizuoti ir pakeisti savo požiūrį.

Vatikanas „apgailestauja matydamas kai kuriose baigiamųjų pastabų vietose mėginimą kištis į Katalikų Bažnyčios mokymą apie žmogaus asmenybės orumą ir į religinę laisvę“.

Jis taip pat nurodė, kad „dar kartą reiškia savo pasiryžimą ginti ir saugoti vaiko teises... pagal moralines ir religines vertybes, kurias siūlo katalikų tikėjimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius