-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vatikanas netinkamu laiko Maltos ordino bandymą diskredituoti popiežiaus paskirtą komisiją

Vatikanas netinkamu laiko Maltos riterių bandymą diskredituoti Vatikano komisiją, tiriančią šio pasaulietiško katalikų ordino aukšto rango pareigūno nušalinimo aplinkybes.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį paskelbtame griežtame pareiškime Šventasis Sostas „pakartotinai patvirtina savo pasitikėjimą“ komisija, kuriai praėjusį mėnesį popiežius Pranciškus pavedė paruošti ataskaitą apie „dabartinę krizę (Maltos ordino) centrinėje vadovybėje“.

Pareiškime priduriama, kad Vatikanas „iš visų tikisi visiško bendradarbiavimo šiame sunkiame etape“, anksčiau ordinui atsisakius bendradarbiauti su tyrėjais ir savo atsisakymą pagrindus savo suverenumo statusu.

Maltos ordino vadovas Matthew Festingas gruodžio 8 dieną suspendavo didžiojo kanclerio Barono Albrechto von Boeselagerio įgaliojimus, kilus skandalui dėl prezervatyvų dalinimo, su kuriuo susijęs už labdarą atsakingas ordino padalinys. Tūkstančiai prezervatyvų buvo išdalinta Mianmaro vargšams, o Bažnyčia draudžia dirbtinę kontracepciją. A.von Boeselager sakė nurodęs nutraukti tas programas, kai tik sužinojo apie jas.

Ordino vadovybė piktinosi šiuo skandalu ir vadino „gėdingu elgesiu“ tai, kad A.von Boeselageris atsisakė paklusti M.Festingui ir atsistatydinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius