-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vatikane įtampą kelia prabangūs 600 kv.m ploto kardinolo apartamentai

Vienas italų kardinolas kraustosi į 600 kv.m ploto apartamentus Vatikane – nepaisydamas popiežiaus Pranciškaus raginimo dėl „neturtingos Bažnyčios“, sekmadienį rašė Italijos dienraštis „La Repubblica“.
Tarcisio Bertone
Tarcisio Bertone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvusio Vatikano valstybės sekretoriaus Tarcisio Bertone, kurio postas prilygo premjero postui, prabangus būstas, kaip sakoma straipsnyje, kelia įtampą, nes Pranciškus spaudė dvasininkus būti kuklesnius.

Tam butui, kuris yra šalia Šv.Mortos rezidencijos – viešbučio Vatikane, kuriame atsisakęs Apaštališkųjų rūmų didybės apsigyveno Pranciškus, – taip pat priklauso 100 kv.m terasa ant stogo.

„La Repubblica“ rašė, kad T.Bertone butas yra maždaug 10 kartų didesnis nei apartamentai, kuriuose gyvena popiežius, ir kad kardinolas į naująjį būstą ketina įsikraustyti iki vasaros, po didelių rekonstrukcijos darbų.

Straipsnyje sakoma, kad tie namai susideda iš maždaug 400 kv.m apartamentų, kuriuose popiežiaujant Jonui Pauliui II gyveno žandarmerijos vadovas, ir maždaug 200 kv.m buto, kuriame gyveno vienas Vatikano monsinjoras.

T.Bertone darbas valstybės sekretoriaus poste, kai popiežiumi buvo Benediktas XVI, Vatikano administracijoje buvo vertinamas labai prieštaringai, aukščiausio rango dvasininkai prašė tuometinio popiežiaus jį atleisti.

Kritikai T.Bertone kaltina pernelyg dideliu autoritariškumu ir pernelyg glaudžiais ryšiais su nešvaria Italijos politika.

Prieš pat tai, kai Pranciškus jį pernai spalį nušalino, T.Bertone pareiškė, kad tapo „kurmių ir angių“ Vatikano sistemoje auka.

Praėjusį mėnesį Pranciškus priėmė prieštaringai vertinamo Vokietijos Limburgo vyskupo, kuris sulaukė kritikos dėl prabangaus gyvenimo būdo, atsistatydinimą.

Franzas-Peteris Terbartz-van Elstas buvo kritikuojamas dėl savo oficialios rezidencijos, kurioje įrengtas muziejus, konferencijų salės, koplyčia ir privatūs apartamentai.

Projektas buvo įvertintas 5,5 mln. eurų, bet suma išsipūtė iki 31 mln. eurų Vokietijos religinio mokesčio pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius