Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėl šlubuoja Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno sveikata?

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas veikiausiai vėl turi sveikatos problemų, skelbia leidinys „International Business Times“.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kim Jong Unas buvo nufilmuotas valstybinio transliuotojo – matyti, kad jis, lankydamasis batų fabrike gruodį, vaikšto šlubuodamas.

Anksčiau Šiaurės Korėjos lyderis turėjo problemų dėl blauzdinio pėdos sąnario ir šlubuojantis paskutinį kartą buvo užfiksuotas 2014 m. liepą. Naujausiame vaizdo reportaže jis taip pat akivaizdžiai šlubuoja kaire koja, kai lipa laiptais. Korėjiečių žiniasklaida atkreipia dėmesį į tai, kad panašu, jog jis daugiau svorio stengiasi perkelti ant dešinės kojos.

Pietų Korėja suskubo sklaidyti gandus apie Šiaurės Korėjos lyderio sveikatą: „Šiuo metu per anksti kalbėti apie Kim Jong Uno sveikatą“, – per spaudos konferenciją sakė Jeong Joon Hee, Suvienijimo ministerijos atstovas. „Reikėtų peržiūrėti daugiau susijusios su tuo informacijos“, – pridūrė jis.

Sklido gandai, kad 2014-aisiais diktatoriui buvo pašalinta blauzdinio pėdos sąnario cista. Tąkart Kim Jong Unas viešumoje buvo matytas rugsėjo 3 dieną, tuomet iš visuomenės akiračio pranyko iki spalio 14 dienos, kuomet pasirodė šlubuodamas ir besiramsčiuodamas lazda.

Cista buvo susidariusi dėl antsvorio, rūkymo ir intensyvios darbotvarkės. Iš pastarojo meto nuotraukų vėl matyti, kad diktatorius priaugęs svorio. Be to, skelbiama, kad jis tebėra užkietėjęs rūkalius ir tai dar labiau kenkia jo sveikatai.

„Nesu gydytojas, ir jeigu būčiau, veikiausiai būčiau ne jo gydytoju. Jo gyvenimo būdas – papildomas svoris, rūkymas, per didelis stresas jam nepadeda“, – teigė Tarptautinės krizių grupės analitikas Danielis Pinkstonas.

2016-aisiais, pasklidus gandams, apie Kim Jong-uno priaugtą svorį, Kinijos gyventojai socialiniuose tinkluose jį praminė „Kimu storuliu trečiuoju“. Tuomet Šiaurės Korėja dėl savo lyderio Kim Jong-uno įžeidinėjimo internete pareikalavo Kinijos suvaržyti internautų saviraiškos laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius