Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venecijos kino festivalis prasidėjo itališku meilės epu (nuotraukos)

Venecijos kino festivalis trečiadienį vakare prasidėjo itališku filmu – naujausiu „Paradiso“ kino teatro (Cinema Paradiso) režisieriaus Giuseppe Tornatoredarbu darbu „Baarija“.
Giuseppe Tornatoredarbu
Giuseppe Tornatoredarbu

Trečiadienį į iškilmingą jo peržiūrą G.Tornatore atlydėjo siciliečiai Francesco Scianna  ir Margareth Made, vaidinantys šioje juostoje. Su jais buvo ir Giovanni Gambino, kuris įkūnijo pagrindinį herojų Pepiną vaikystėje.

Šis filmas, kuriam teko garbė tapti pirmąja per 20 metų italų juosta, pradedančia Venecijos festivalį, yra epinė meilės istorija, besiplėtojanti Sicilijos kaime, kuriame G.Tornatore užaugo.

„Garsai, žmonės, nusivylimai, svajonės, laimė, iššūkiai – pamaniau, kad visos šios temos gali būti paverstos filmu“, – sakė G.Tornatore per spaudos konferenciją po žurnalistams skirtos peržiūros.

66-ojo Venecijos festivalio atidarymo vakare dalyvavo ir Italijos premjero sūnus, šeimos žiniasklaidos imperijos „Mediaset" viceprezidentas Pieras Silvio Berlusconi.

Raudonuoju kilimu su savo komanda žengė vertinimo komisijos pirmininkas, Taivano kino kūrėjas, „Oskaro“ laureatas ir „Kuproto kalno“ („Brokeback Mountain“), kuris 2005 metais Venecijoje buvo pripažintas geriausiu filmu, režisierius Angas Lee, be to, 11 dienų truksiančio festivalio atidaryme dalyvavo Prancūzijos kultūros ministras Fredericas Mitterand'as.

G.Tornatore sakė, kad 60-asis jubiliejus galiausiai paskatino jį baigti seniai planuotą projektą „Baaria“ – jausmingą pasakojimą apie tris kaimo kartas, apimantį fašistinį periodą, Antrąjį pasaulinį karą, Italijos komunistų partijos iškilimą ir pirmuosius pokario dešimtmečius.

Muziką šiam filmui parašė Ennio Morricone, kuris kūrė Sergio Leone itališkiems vesternams, o daugiau kaip prieš 20 metų – ir „Paradiso“ kino teatrui, 1989 metais gavusiam geriausio filmo užsienio kalba „Oskarą“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius