Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrija prabilo apie pasaulines migrantų kvotas

Vengrija antradienį paragino Jungtines Tautas nustatyti pasaulines migrantų priėmimo kvotas, pabrėžusi, jog neteisinga, kad Europa turi priimti tiek daug pabėgėlių, kurie plūsta iš Sirijos.
Migrantai Tovarniko (Kroatija) geležinkelio stotyje
Migrantai Tovarniko (Kroatija) geležinkelio stotyje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vengrija, sulaukusi kitų šalių vyriausybių ir žmogaus teisių aktyvistų kritikos dėl savo griežtos pozicijos migrantų atžvilgiu, sakė, kad oficialiai pateiks šį pasiūlymą trečiadienį Jungtinėse Tautose.

„Sakome, kad visi didieji veikėjai turėtų nešti dalį naštos. Turėtume nustatyti tam tikras pasaulines kvotas“, – žurnalistams sakė Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto.

„Pagrindinis šio masinio gyventojų judėjimo šaltinis yra šalys, kurios tapo nestabilios dėl tarptautinių politinių sprendimų. Juos priėmė ne tik Europa“, – pabrėžė jis.

JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas, kritikavęs Vengrijos sprendimą uždaryti savo sienas, paragino europiečius padaryti daugiau ir trečiadienį sušaukė susitikimą migrantų krizei aptarti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius