Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vengrijoje įtariamas neonacis per susišaudymą nušovė policininką

76 metų vengras, kuris, kaip įtariama, vadovauja sukarintai kraštutinių dešiniųjų grupuotei, trečiadienį per kratą jo namuose kaime Vengrijos šiaurės vakaruose nušovė policininką, pranešė pareigūnai. Policininkas buvo nušautas į galvą dar neįėjęs į įtariamojo namus Bėnio kaime, esančiame 110 km į šiaurės vakarus nuo Budapešto. Jis mirė iš karto.
Vengrijos policija
Vengrijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Vengrija

„Pagyvenęs vyras Bėnyje paleido penkis ar šešis šūvius, ir nužudė policijos pareigūną“, – spaudos konferencijoje Dero mieste sakė prokuroras Imre Keresztesas.

Policija į tuos namus buvo nusiųsta tirti pranešimo apie neteisėtai laikomus šaunamuosius ginklus.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad valda buvo žinoma kaip sukarintos neonacių grupuotės „Vengrijos nacionalinis frontas“ (MNA) bazė.

1989 metais įsteigta MNA yra „viena didžiausių ir labiausiai organizuotų sukarintų neapykantos grupuočių Vengrijoje“, nurodo kraštutinius dešiniuosius stebintis institutas „Athena Institute“.

Grupuotė reguliariai organizuodavo karinio parengimo sesijas ir įvykdė kelias „priešiškos propagandos akcijas“ prieš Vengrijos žydų ir gėjų bendruomenes, nurodė institutas.

Įtariamasis per minimą incidentą buvo sužeistas. Ligoninėje jo būklė buvo stabilizuota, sakė Vengrijos kovos su terorizmu policijos vadas Janos Hajdu.

Įtariamasis, kurį vietos žiniasklaida vadina MNA lyderiu Istvanu Gy, buvo areštuotas dėl įtarimų žmogžudyste ir nelegalių ginklų laikymu.

Premjeras Viktoras Orbanas pareiškė esąs „sukrėstas“ dėl 46 metų policininko, kuris policijoje išdirbo 25 metus, žūties ir pareiškė užuojautą jo šeimai.

„Su tokių veiksmų kaltininkais turi būti elgiamasi griežčiausiai“, – sakoma V.Orbano pareiškime, kurį paskelbė naujienų agentūra MTI.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius