Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrijos lyderis Viktoras Orbanas: „Migrantų krizė yra Vokietijos, o ne Europos problema“

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas ketvirtadienį pareiškė, kad migrantų krizė yra Vokietijos, o ne visos Europos problema, teisindamas savo vyriausybės veiksmus, mėginant sustabdyti pabėgėlių antplūdį.
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ši problema nėra Europos problema – ši problema yra Vokietijos problema“, – V.Orbanas sakė per spaudos konferenciją Briuselyje. Jis pridūrė, kad visi migrantai plūsta į Vokietiją per jo ir kitas šalis.

„Niekas nenori pasilikti Vengrijoje arba Slovakijoje, Lenkijoje, Estijoje. Visi nori vykti į Vokietiją. Mūsų darbas – tik juos suregistruoti“, – aiškino V.Obanas.

„Niekas nenori pasilikti Vengrijoje arba Slovakijoje, Lenkijoje, Estijoje. Visi nori vykti į Vokietiją. Mūsų darbas – tik juos suregistruoti“, – aiškino V.Obanas.

Premjeras šiuos komentarus išsakė tuo metu, kai šimtai pabėgėlių ir migrantų šturmavo traukinį Budapešte, vėl atidarius pagrindinę tarptautinę geležinkelio stotį, kuri tapo traukos centru žmonėms, mėginantiems patekti į Vakarų Europą per Vengriją.

„Turime aiškiai nustatytas taisykles Europos lygmeniu. Vokietijos kanclerė  ... vakar sakė, kad niekas neturėtų išvykti iš Vengrijos neužregistruotas, – pridūrė jis. – Jeigu Vokietijos kanclerė reikalauja, kad mes juos registruotume, mes tai darysime.“

V.Orbanas nuolat laikėsi griežtosios linijos, kalbėdamas apie Europą krečiančią migrantų krizę, atsisakydamas priimti ES pasiūlytą prieglobsčio ieškančių asmenų privalomų kvotų planą, taip pat pastatęs spygliuotų vielų tvorą prie sienos su Serbija, kad sustabdytų atvykėlių antplūdį.

Tuo metu Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas perspėjo, kad nesutarimai tarp Europos Sąjungos vakarinių senbuvių ir jų naujųjų rytinių partnerių apsunkina pastangas išspręsti gilėjančią migrantų krizę.

„Yra atotrūkis ... tarp ES rytų ir vakarų. Kai kurios šalys narės galvoja, kaip sulaikyti migracijos bangą, simbolizuojamą Vengrijos (pasienio) tvoros“, – sakė D.Tuskas.

„Kitos nori solidarumo, pasisakydamos už vadinamąjį privalomąjį pagrindą (migrantų priėmimo) kvotoms. Esminis iššūkis – surasti joms visoms bendrą, bet ambicingą vardiklį“, – pabrėžė jis prieš derybas su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu dėl šios krizės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius