-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 09 04 /21:43

Vengrijos parlamentas skubos tvarka priėmė imigraciją sugriežtinančių teisės aktų, grasina įkalinti pabėgėlius

Griežtai reaguodamas į Vakarų Europą norinčių pasiekti migrantų antplūdį per Europos Sąjungos sieną, Vengrijos parlamentas penktadienį skubos tvarka priėmė teisės aktų, ribosiančių imigraciją.
Migrantai
Migrantai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarp naujų priemonių numatyta taikyti įkalinimą iki trejų metų asmenims, kurie lips per naująją spygliuotos vielos tvorą prie 175 kilometrų ilgio sienos su Serbija. Taip pat pasienyje įrengiamos „tranzito zonos“ prieglobsčio prašytojams laikyti, kol svarstomi jų prašymai.

Įstatymų leidėjai taip pat paskelbė „masinės imigracijos sukeltą krizės padėtį“. Tai leis policijai ir kariuomenei padėti registruoti prieglobsčio prašytojus bei įrengti areštines registravimo stovyklose.

„Jeigu mes neapsaugosime savo sienų, dešimtys milijonų migrantų plūs į Europą“, – sakoma penktadienį paskelbtame ministro pirmininko Viktoro Orbano pareiškime.

„Jeigu mes įsileisime kiekvieną, Europai – galas. Kurį nors rytą pabusime ir suvoksime, kad esame mažuma savo pačių žemyne“, – pridūrė jis.

Šie teisės aktai priimti tuo metu, kai šimtai nevilties apimtų migrantų įstrigo Vengrijoje ir mėgina iš jos išvykti į Vokietiją.

Vokietija neteiks patarimų Vengrijai, kaip elgtis su migrantais

Vokietijos vyriausybė neketina patarinėti Vengrijai, kaip ji turėtų elgtis su migrantais, atsisakančiais registruotis pabėgėlių stovyklose.

Pabėgėliai stengiasi vengti stovyklų Vengrijoje, nes jie nenori šioje šalyje prašyti prieglobsčio.

Vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas penktadienį sakė negalįs „teikti jokių rekomendacijų Vengrijos valdžiai ar bet kam kitam, kai nėra tiksliai žinoma padėtis Budapešte ir apylinkėse“.

Pabėgėliai stengiasi vengti stovyklų Vengrijoje, nes jie nenori šioje šalyje prašyti prieglobsčio. Vengrija tvirtina, kad šis pabėgėlių antplūdis yra Vokietijos problema, nes dauguma jų nori vykti į Vokietiją.

St.Seibertas pakartojo Berlyno požiūrį, kad ši problema spręstina visos Europos mastu. Jis pažymėjo, kad Budapešto pareiga registruoti ir apdoroti migrantus bei pasirūpinti jais.

„Vokietija supranta, kad Vengrija, laikydamasi Vakarų bendruomenės vertybių, teisingai vykdys savo teisinius ir humanitarinius įsipareigojimus“, – sakė St.Seibertas.

Žygis Austrijos sienos link

Šimtai migrantų, kelias paras buvusių įstrigusių Budapešto pagrindinėje Rytinėje traukinių stotyje, penktadienį pajudėjo iš šios teritorijos, ketindami pėsčiomis pasiekti sieną su Austrija, pranešė padėtį vietoje stebintis AFP reporteris.

Milžiniškoje minioje yra ir neįgaliųjų vežimėliuose, ir vaikus ant pečių nešančių tėvų. Visi jie pasiryžę pėsčiomis įveikti 175 kilometrus iki sienos.

Kai kurie rodė pirštais pergalės ženklus, kiti nešėsi Vokietijos kanclerės Angelos Merkel portretus. Ji neseniai paskelbė, kad Berlynas švelnina prieglobsčio teikimo sąlygas sirams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius