Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ventspilio meras Lembergas pasirengęs areštui ir mano, kad Latvijos prezidentas Valdis Zatleris iškėlė piratišką vėliavą

Ventspilio merą Aivarą Lembergą stebina Latvijos prezidento siūlymas inicijuoti Seimo paleidimą ir prezidento netiesioginiai priekaištai jam.
Valdis Zatleris
Valdis Zatleras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Oligarchu laikomas A.Lembergas neslepia, kad bet kuriuo laiku pasirengęs areštui, ir pastaruoju metu net nešiojasi su savimi atitinkamus drabužius bei kitus daiktus.

„Aš turiu tokios liūdnos patirties. Esu pasirengęs areštui bet kuriuo metu“, – sekmadienį jis sakė agentūrai BNS.

A.Lembergas įsitikinęs, kad jam nebus leista dalyvauti neeiliniuose Seimo rinkimuose.

„Kaip tai padaryti? Yra du variantai. Pirmasis – fiziškai pašalinti Lembergą, nes po kapo plokšte jis bus pats geriausias vaikinas. Net galima nubraukti ašarą. Antrasis – pasodinti Lembergą į kalėjimą. Nesvarbu, už ką, svarbiausia – neleisti jam startuoti rinkimuose“, – sakė jis.

Po V.Zatlerio šeštadienio kalbos A.Lembergui tapo visiškai aišku, kad tai buvo dar viena Kovos su korupcija biuro padarytų kratų grandinės grandis. 

Kalbėdamasis su BNS A.Lembergas sakė, jog prieš dvi savaites buvo susitikęs su V.Zatleriu, draugiškai „pietavo ir gėrė alų“, aptardami padėtį šalyje.

„Prieš dvi savaites mes jau trečiąjį kartą šiais metais, V.Zatlerio kvietimu, buvome susitikę per neoficialius pietus. Ten nebuvo pasakyta nė vieno žodžio apie oligarchą Lembergą. Kalbėjomės apie aktualius Latvijos reikalus ir prezidento rinkimus. Aš pasakiau, jog teigiamai vertinu jo veiklą, pažymėdamas, kad jo aparatas dirba blogai, kad apie jo komandos žmones yra blogų atsiliepimų. Mes išsiskyrėme kaip draugai. Jis nė karto man nepasakė, kad aš – oligarchas, kad aš kažką darau neteisingai. Jokių signalų nebuvo“, – sakė jis.

„Ir staiga išėjo, kad Lembergas privatizavo demokratiją ir vyriausybę, ir parlamentą reikia paleisti. Kažkas čia ne iki galo švaru“, – sakė jis.

A.Lembergas uždavė retorinį klausimą – kokie dalykai pasikeitė per šias dvi savaites?

„Viskas paprasta. Penki deputatai iš Žaliųjų ir valstiečių sąjungos iškėlė į prezidento postą Andrį Bėrzinį. Tai ir pasikeitė, ir Zatleris išsigando, bailiai iškėlė baltą vėliavą. Net ne baltą, o piratišką, su kaukole ir sukryžiuotais kaulais, nes čia nekalbama apie valstybės veikėjui deramus veiksmus ar teisėtvarką“, – samprotavo A.Lembergas.

Ventspilio meras pažymėjo, kad V.Zatleris taip mėgina grįsti kelią savo atėjimui į politiką.

„Manau, tai aišku. Drauge su kitais, kurie sužlugo – Aivaru Endziniu, Janiu Maizyčiu, galbūt Inguna Sudraba“ – įsitikinęs A.Lembergas.

Jis pridūrė, jog sprendimas inicijuoti Seimo paleidimą faktiškai reiškia nepasitikėjimą Valdžio Dombrovskio vyriausybe, kuri, A.Lembergo nuomone, dirbo gana sėkmingai.

A.Lembergas įsitikinęs, jog paėmė viršų tai, kad V.Zatleris nenori įeiti į naujausią Latvijos istoriją kaip pirmasis prezidentas, kuris nebuvo perrinktas antrajam laikotarpiui.

„Manau, jog jis priėmė sprendimą, nenorėdamas rizikuoti toks įeiti į istoriją, ir manė, kad geriau įeis į istoriją kaip pirmasis prezidentas, kuris paleido Seimą. Ir po to galima sakyti – matote, jie manęs neišrinko todėl, kad aš siūliau juos paleisti“, – sakė meras.

„Jis nori įeiti į politiką su šia didvyrio žvaigžde, su tuo pačiu šūkiu, nukreiptu prieš Lembergą“, – įsitikinęs Ventspilio meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius