Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Versija: britų miestus į chaosą nubloškė narkomafija

Pasauliui su nerimu stebint neregėtą smurto protrūkį Jungtinėje Karalystėje, šios šalies žiniasklaida pateikė dar vieną chaoso priežasčių versiją. Esą maištingas mases smurtauti paskatino pastaruoju metu suaktyvėjusi britų policijos kova su narkotikų mafija.
Narkomanas
Narkomanas

Rugpjūčio pradžioje Skotland Jardas pranešė apie didžiausią visų laikų sėkmę kovojant su kokaino prekeiviais britų salose. Per specialių pajėgų ir kovos su narkotikais skyriaus agentų operaciją Southamptono uoste buvo sulaikyta 1,2 tonos kokaino siunta, atplukdyta prabangioje jachtoje.
Į rinką nepateko apie 300 milijonų svarų vertės kokaino, sulaikyti šeši narkotikų gaujos nariai. Tai buvo solidžiausia kvaišalų siunta, kada nors sulaikyta Didžiojoje Britanijoje.

Keršto teorijos šalininkai, kurių nuomones su tam tikra skepticizmo doze skelbia ir didieji britų laikraščiai, tvirtina, kad šis sulaikymas tapo paskutiniu lašu narkomafijos kantrybės taurėje. Britų policija, pastaruoju metu surengusi dešimtis mažesnių operacijų, užtvenkė sklandžiai tekėjusią kvaišalų upę ir ėmė iš esmės trukdyti nusikaltėliams, įpratusiems prie puikių sąlygų savo verslui. Kaip jau rašė 15min.lt, kokainas dar niekuomet nekainavo taip pigiai kaip šiais laikais, nes policijos metodai ilgą laiką buvę nesėkmingi. 

Jei policija išties kai ką suerzino, o užtikrintų pajamų negavę narkobaronai įsiuto, kas galėtų paneigti, kad juodaodžio mirtis nuo pareigūno kulkos tebuvo dingstis pradėti smurto kampaniją, atrodytų, stabilioje bei saugioje šalyje ir pažeminti policiją?

Pastarųjų savaičių policijos taktika buvo tokia sėkminga ir efektyvi, kad solidus dienraštis „The Guardian“ redakcijos skiltyje  ėmė svarstyti, ar staiga susidaręs heroino trūkumas rinkoje „nepareikalaus gyvybių“. Tinklaraštininkai, nagrinėjantys kvaišalų rinkos reikalus, pripažino, kad heroino vartotojai išgyvena „sausrą“, o kokaino kainos, iki šiol nuolat kritusios, vėl pradėjo kilti. 

Jeigu britų policija iš tiesų užkirto kelią kelioms svarbioms siuntoms, atsitiko du dalykai. Narkomanai liko be narkotikų. Narkotikų prekeiviai liko be pinigų.  Tai – gana didelė įniršusių žmonių minia, pasirengusių bet kam, kad gautų tai, ko jiems reikia.  Policija turi duomenų, kad inspiruojant ir koordinuojant riaušes Londone aktyviai veikė kai kurių narkomafijos grupuočių nariai.

Dar viena svarbi detalė: Markas Dugganas, po kurio mirties prasidėjo neramumai, taip pat buvo glaudžiai susijęs su narkotikų verslu. Žinia, kurią po jo žūties nutarė  paskleisti bendražygiai ir bendraminčiai, buvo paprasta: „Farai nekontroliuos Totenhamo rajono, jį valdome mes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius