-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 07 26 /23:59

Vienas iš Prancūzijos kunigo žudikų buvo teisėsaugos stebimas, turėjo sekimo apyrankę

Vienas iš užpuolikų, įtariamų kunigo šiaurės Prancūzijoje nužudymu, praėjusiais metais net du kartus buvo sučiuptas bandantis nuskristi į Siriją, nuteistas lygtinai ir visuomet dėvėjo elektroninę sekimo apyrankę, antradienio vakare paskelbė prokuroras. Žiaurus nusikaltimas antradienį įvykdytas Sent Etjen diu Ruvrė mieste Normandijoje.
Adelis Kermiche'as
Adelis Kermiche'as / Nuotr. iš „Twitter“

Žiaurus nusikaltimas antradienį įvykdytas Sent Etjen diu Ruvrė mieste Normandijoje. Prokuroras Francois Molinsas pranešė, kad vienas iš įtariamųjų yra 19-metis Adelis Kermiche'as. Kito tapatybė vis dar nustatinėjama.

A.Kermiche'as kartu bendrininku turėjo kelis peilius, šaunamąjį ginklą, taip pat – netikrus sprogmenis, rašo „ABC News“. Paėmę keturis įkaitus jie perpjovė gerklę 84-erių kunigui Jacques'ui Hameliui. Tuomet pabėgus įkaitams jie išėjo iš bažnyčios ir šaukė „Allahu Akbar“, buvo policijos nukauti.

A.Kermiche'as praėjusiais metais du kartus buvo sulaikytas mėginantis patekti į Siriją. Vokietijoje – kai mėgino prisijungti prie džihadistų grupuotės pasinaudodamas savo brolio dokumentais, po kelių mėnesių Turkijoje – savo pusbrolio.

Sugrąžintas į Prancūzija jis buvo nuteistas, 2016 m. kovą paleistas į laisvę, bet toliau stebimas. Jam buvo privaloma dėvėti elektroninę sekimo apyrankę, kartą per savaitę prisistatyti į policiją.

F.Molinso teigimu, elektroninė apyrankė būdavo kiekvieną rytą maždaug keturioms valandos deaktyvuojama. Tuo metu ir įvykdytas išpuolis.

Naujienų agentūros AP žiniomis, apie A.Kermiche'ą radikalumą pareigūnus buvo įspėjusi jo šeima. Šeimos draugas teigė, kad 19-mečio sesuo yra medikė, motina – profesorė. Jis taip pat turi brolį. Šeima gyveno Sent Etjen diu Ruvrė mieste.

Francois Hollande'as nurodė, kad užpuolikai „tvirtino esantys iš „Daesh“ – džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius