Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 30 /13:00

Vienas Stambulo oro uoste susisprogdinusių mirtininkų – čečėnas iš Rusijos?

Nors trijų Stambulo tarptautiniame oro uoste susisprogdinusių mirtininkų tapatybė kol kas viešai neatskleidžiama, Turkijos dienraštis „Hurriyet“ paskelbė, kad vienas įtariamasis – Rusijos pilietis iš Čečėnijos.
Sprogimas Turkijos oro uoste
Sprogimas Turkijos oro uoste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Oro uostas

Turkijos pareigūnai tvirtina, kad ataką Atatiurko oro uoste greičiausiai surengė vadinamoji „Islamo valstybė“, tačiau atsakomybės už išpuolį dar niekas neprisiėmė.

Bet „Hurrieyt“ teigimu, džihadistas – Osmanas Vadinovas – į Turkiją atvyko iš Sirijos miesto Rakos, vadinamos „Islamo valstybės“ sostine. Ši informacija neoficiali.

Kitas leidinys „Milliyet“ skelbia, kad sprogdintojai galėjo atvykti iš Centrinės Azijoje, ir cituoja šaltinius teisėsaugoje, teigiančius, kad visi trys mirtininkai gali būti Tadžikistano piliečiai.

O Karar.com praneša, kad teroristinę ataką suplanavo septynių „Islamo valstybės“ džihadistų kuopa. Esą mirtininkai atvyko iš Kirgizijos, Uzbekistano ir Čečėnijos Rusijoje.

Netrukus vienas aukšto rango Turkijos pareigūnas pranešė, kad trys mirtininkai buvo Rusijos, Uzbekistano ir Kirgizijos piliečiai. Neminima, kad ar Rusijos pilietis buvo iš Šiaurės Kaukazo.

Be to, Turkijos policija ketvirtadienį suėmė 13 įtariamųjų, siejamų su triguba mirtininkų sprogdintojų ataka Stambulo tarptautiniame oro uoste, per kurią žuvo 43 žmonės, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Policija vienu metu surengė reidus 16 vietų Stambule, nurodė agentūra, pridūrusi, kad trys iš įtariamųjų yra užsienio piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius