Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienintelis prieš Krymo prijungimą prie Rusijos Valstybės Dūmoje balsavęs Ilja Ponomariovas gali netekti mandato

„Skubėjimas lėmė, kad dabar ukrainiečių tauta ir visas pasaulis mus laiko agresoriais“, – pareiškė Rusijos žemesniųjų parlamento rūmų Valstybės Dūmos deputatas Ilja Ponomariovas, kuris vienintelis ketvirtadienį balsavo prieš Krymo prijungimą prie Rusijos. Kaip rašo Tvn24.pl, tai partijos „Teisingoji Rusija“ atstovui gali turėti rimtų pasekmių, juolab kad jis jau ne pirmą kartą pasipriešina Vladimirui Putinui.
Ilja Ponomariovas
Ilja Ponomariovas / wikipedia.org/Richter Frank-Jurgen nuotr.

I.Ponomariovas yra žinomas dėl savo nepriklausomų pažiūrų, o po ketvirtadienio balsavimo dėl Krymo prijungimo prie Rusijos socialiniame tinkle „Twitter“ jis parašė, kad tai „politinė Golgota“.

Tiesa, toks I.Ponomariovo gestas visai nereiškia, kad jis remia Ukrainą ir jos teritorijos vientisumą. Vėliau pats deputatas sakė: „Reikėjo imtis tokios pat politikos, kaip su Abchazija ir Pietų Osetija. Pirmiausia pripažinti jų nepriklausomybę, o paskui padėti atkurti ekonomiką, normalią visuomenę. Skuba lėmė, kad Ukrainos tauta ir visas pasaulis mus laiko agresoriais.“

Skuba lėmė, kad Ukrainos tauta ir visas pasaulis mus laiko agresoriais, – sakė I.Ponomariovas.

Pasekmių ilgai laukti nereikėjo. Kremliui lojalios Liberaldemokratų partijos, kurios lyderis yra skandalingasis Vladimiras Žirinovskis, atstovai jau pareiškė, kad norės balandžio 7 dieną į darbotvarkę įtraukti klausimą dėl I.Ponomariovo mandato atėmimo.

I.Ponomariovas jau ne kartą prieštaravo V.Putinui. 2012 metais jis buvo vienas iš protestų prieš valdžios veiksmus lyderių, kai V.Putinas vėl išrinktas prezidentu. Tuomet I.Ponomariovas kaltino V.Putiną ir jo aplinką klastojant rinkimų rezultatus. Vėliau jis taip pat nepritarė siūlymui didžiulėmis baudomis bausti antivyriausybinių protestų rengėjus.

Taip pat šis politikas savo kalboje Dūmoje V.Putino partijos „Vieningoji Rusija“ narius yra išvadinęs vagimis. Užtai jam buvo mėnesį uždrausta pasisakyti. 

I.Ponomariovas studijavo Maskvos universitete fiziką. 1998–2001 metais dirbo naftos koncerne „Jukos“, kuriam vadovavo Michailas Chodorkovskis. Vėliau dirbo informacinių technologijų srityje. Vienu metu skelbėsi esantis komunistas, 2003 metais dirbo Rusijos Komunistų partijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius