Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienišių kaimas Kinijoje – vieta, kurioje vyrai pasmerkti likti viengungiais

Tai vieta, kurią sunku pasiekti bet kokiu transportu. Čia gyvena vyras vardu Xiongas Jigenas, o remdamasi jo istorija BBC kviečia susipažinti su Kinijos Laoya kaimu, kuriame vyrai pasmerkti tapti viengungiais.
Vienas Kinijos bankas siūlo automatiškai pervesti didžiąją dalį vyro uždarbio į žmonos sąskaitą
Įsimylėjėlių pora Kinijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinija

Xiongui Jigenui yra 43-eji. Jis yra vienišas ir nevedęs vyras, gyvena atokiame Laoya kaimelyje, rytų Kinijoje. Jo namas – bambukinis, įkurtas miške.

2014 metų apklausos duomenimis, šiame kaime 112 vyrų, kurių amžius svyruoja nuo 33 iki 50 metų, buvo viengungiai. Kaimelyje iš viso gyvena apie 1600 žmonių.

„Moterys iš čia išvyksta dirbti kitur, kaip man rasti antrąją pusę?“, – klausia vyras ir priduria, kad pažįsta daugiau nei 100 vietinių vyrų, kurie vis dar yra vieniši.

Xiongo Jigeno galimybės susirasti žmoną nėra didelės. Tai patvirtina ir Kinijos statistika, kuri rodo, kad šalyje yra daugiau vyrų nei moterų. Skaičiuojama, kad 115 berniukų gimsta 100 mergaičių. Tai yra XXI amžiaus Kinijos realybė, kurią sukūrė nuo 1980 metų Kinijos komunistų partijos įvesta vieno vaiko politika.

Tokioje niūrioje šeimos kūrimo realybėje svarbų vaidmenį atlieka tėvai, kurie stengiasi supiršti savo atžalas. Xiongas Jigenas prisipažįsta – bandė tuo pasinaudoti, bet potencialių žmonų tėvai nenorėjo už jo išleisti savo dukrų. Juos atbaidė itin sunkus susisiekimas su Laoya kaimu.

Pasak vyro, moterys iš šio regiono keliasi į kitus kaimus, o iš jų – į didmiesčius, kur lengviau rasti darbą. Kartais jos grįžta į gimtinę, tačiau jau būna ištekėjusios.

„Scanpix“ nuotr./Kinijos pilietis
„Scanpix“ nuotr./Kinijos pilietis

Vyrai taip pat išvyksta iš tokių kaimų, tačiau retai. O jei ir išvyksta, tai tik dėl darbo, bet vėliau grįžta rūpintis savo senstančiais tėvais – tokia tradicija Kinijoje.

Tuo tarpu Xiongas Jigenas gimtinėje liko, kad galėtų rūpinti savo dėde.

„Moterys iš čia išvyksta dirbti kitur, kaip man rasti antrąją pusę?“, – klausia vyras ir priduria, kad pažįsta daugiau nei 100 vietinių vyrų, kurie vis dar yra vieniši.

„Jis nesugebės prasimaitinti, jei aš iškeliausiu“, – sako vyras.

Iš dalies tam įtakos turi ir Kinijos prezidento Xi Jinpingo skiepijama vizija, kad svarbiausia yra tvari šeima. Šiais metais Šanchajuje jau galima susilaukti nuobaudų, jei vaikai nelanko ir nesurūpina savo tėvais.

Xiongo Jigeno kaimynystėje gyvena 39-erių Wang Caifeng. Ji yra laimingai ištekėjusi, su vyru augina dvi dukras.

„Namai yra geriausia vieta“, – sako moteris.​

Paklausta, kokį likimą pasirinks užaugusios jos dukros, moteris prisipažįsta tikinti, kad jos neišvyks iš gimtinės ir liks čia gyventi toliau.

Visgi kiek kitokios nuomonės laikosi jos paauglė dukra, kuri tikisi tapti gydytoja ir išvykti.

Laoya, kaip pažymi BBC, nėra vien tik vienišių kaimas. Tai kiniško gyvenimo atspindys, kuriantis dilemą tarp noro pabėgti nuo skurdo ir pareigos savo artimiesiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius