Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešumo aktyvistas Assange'as ketina atnaujinti savo laidas Rusijos televizijoje

Viešumo aktyvistas Julianas Assange'as atnaujins savo laidas Rusijos televizijoje, kai tik baigsis jo teisiniai rūpesčiai, viena Rusijos televizijos žurnalistė sakė šeštadienį, po susitikimo su tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėju, šuo metu gyvenančius Ekvadoro ambasadoje Londone, kur jam suteiktas politinis prieglobstis.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Praleidau su juo valandą, ir nutarėme, jog kai visa tai baigsis – tikiuosi, greitai – mes vėl atnaujinsime bendradarbiavimą su Assange'u“, – televizijos RT (buvusios “Russia Today”) vyriausioji redaktorė Margarita Simonian sakė dienraščiui „Moskovskij komsomolec“.

Žurnalistė nurodė neseniai apsilankiusi Ekvadoro ambasadoje Londone, norėdama pasikalbėti su J.Assange'u, kurį rado „gyvą ir sveiką, gerai nusiteikusį, atsipalaidavusį“.

Visuomeninė Rusijos televizija RT, transliuojanti visame pasaulyje anglų, arabų ir ispanų kalbomis, neseniai rodė 12 laidų, kurias tiesiogiai vedė J.Assange'as, kalbindamas kai kurias garsias asmenybes.

Pirmojoje laidoje, kuri buvo įrašyta Didžiojoje Britanijoje ir parodyta balandžio 17 dieną, dalyvavo Libano islamistų judėjimo „Hizbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah – prisiekęs Izraelio ir JAV priešas. Tąsyk jis dar kartą patvirtino palaikantis Sirijos prezidentą Basharą al Assadą, kuris taip pat yra Maskvos sąjungininkas.

Vėliausia laida buvo rodoma gegužę – prieš Britanijos aukščiausiajam teismui uždegant žalią šviesą J.Assange'o ekstradicijai į Švediją, kurios prokurorai nori jį apklausti dėl įtariamo išžaginimo ir lytinio smurto, kuriuo jį kaltina dvi moterys.

Vengdamas būti išduotas Stokholmui, šis Australijos pilietis pasiprašė prieglobsčio Ekvadoro ambasadoje.

Kitas rugpjūčio 16 dieną suteikė J.Assange'ui politinį prieglobstį, tačiau Londonas atsisakė leisti jam laisvai išvykti iš Didžiosios Britanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius