-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 02 27 /13:51

Viktoras Janukovyčius prašo Rusijos pagalbos

Nuverstas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius paskelbė pareiškimą, kuriame ir toliau skelbiasi esąs šalies prezidentas ir prašo Rusijos užtikrinti jam saugumą ir apginti nuo „ekstremistų, užgrobusių valdžią šalyje“.
Viktoras Janukovyčius
Viktoras Janukovyčius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Janukovyčius, kurio žodžius perduoda rusų naujienų agentūra „Interfaks“, Aukščiausiosios Rados sprendimus laiko neteisėtais.

V.Janukovyčius skelbia, kad jam ir jo šalininkams buvo grasinta susidorojimu. Jis pareikalavo, kad Ukrainoje būtų „grąžintas teisingumas“. 

„Esu tikras, kad šiomis sąlygomis priimami sprendimai jau artimu laiku pasirodys esantys neefektyvūs ir nebus išpildyti“, – pareiškė V.Janukovyčius.

V.Janukovyčius pareiškė, jog tebėra teisėtas šalies prezidentas ir kad jos pietryčių bei pietų regionų gyventojai niekada nepriims „betvarkės“.

V.Janukovyčius taip pat pareiškė, jog tebėra teisėtas šalies prezidentas ir kad jos pietryčių bei pietų regionų gyventojai niekada nepriims „betvarkės“, nešamos naujųjų šalies vadovų, išrinktų „minios“.

Trečiadienį pasirodė pranešimų, kad V.Janukovyčius su šeimos nariais paspruko į Rusiją. Tuo tarpu Ukrainos generalinio prokuroro pirmasis pavaduotojas Mykola Holomša pareiškė, kad turima informacija rodo, jog V.Janukovyčius vis dar yra šalyje.

Rusija patenkino V.Janukovyčiaus prašymą

Rusijos vyriausybė patenkino nušalinto Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus prašymą užtikrinti jo asmeninį saugumą, ketvirtadienį pranešė vienas saugumo šaltinis.

„Prezidentas Janukovyčius kreipėsi į Rusijos Federacijos valdžią, prašydamas užtikrinti jo asmeninį saugumą, todėl pranešu, kad tas prašymas buvo patenkintas Rusijos Federacijos teritorijoje“, – šaltinio žodžius citavo naujienų agentūra „Interfax“.

V.Janukovyčius – nebe prezidentas, o bėglys

Ukrainos partijos „Batkivščyna“ („Tėvynė“) parlamentinės frakcijos lyderis Arsenijus Jaceniukas sakė, kad V.Janukovyčius yra nebe šalies prezidentas, o teisėsaugos ieškomas žmogus.

„Jis nebėra prezidentas. Jis yra ieškomas žmogus, kuris yra įtariamas masine žmogžudyste, nusikaltimo žmoniškumui įvykdymu“, – ketvirtadienį sakė jis žurnalistams parlamente, komentuodamas V.Janukovyčiaus ketvirtadienio pareiškimą.

Kaip jau pranešta, Ukrainos generalinio prokuroro pareigas einantis Olehas Machnickis ketvirtadienį per trumpą spaudos konferenciją Kijeve paskelbė, kad buvęs prezidentas V.Janukovyčius ir buvęs vidaus reikalų ministras Vitalijus Zacharčenka buvo įtraukti į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą.

V.Janukovyčius – Maskvoje?

Rusijos naujienų organizacija RBK praneša, kad nušalintasis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius yra apsistojęs vienoje Kremliaus sanatorijoje visai šalia Maskvos.

V.Janukovyčius viešumoje nesirodo nuo šeštadienio. Nors Vakarai pripažino naująją Ukrainos vyriausybę, kuri nušalino nuo valdžios jėgos iš sostinės pabėgusį V.Janukovyčių, Rusija vis dar laiko jį teisėtu prezidentu.

RBK pranešė, kad V.Janukovyčius yra apsistojęs sanatorijoje „Barvicha“, kurią administruoja Rusijos prezidento administracijos nekilnojamojo turto departamentas.

Šio departamento atstovas Viktoras Chrekovas ketvirtadienį AP sakė, kad neturi informacijos apie tai.

RBK pranešė, kad tokią informaciją gavo iš vieno turtingiausių Rusijos verslininkų ir kad ją patvirtino vienas vyriausybės pareigūnas. Nė vieno iš šių šaltinių pavardės neskelbiamos.

RBK straipsnį pasirašė gerbiami žurnalistai, tarp jų – RBK vyriausiasis redaktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius