Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virš Maskvos skraidė kariniai lėktuvai, vyko Gegužės 9-osios parado repeticija

Rusija ruošiasi Gegužės 9-osios iškilmėms. Minėdama 70-ąsias pergalės Antrajame pasauliniame kare metines, V.Putino valstybė nori nustebinti pasaulį ir dar kartą pabrėžti savo karinę galią
Karinis paradas Maskvoje
Karinis paradas Maskvoje / „Scanpix“ nuotr.

Todėl pirmadienio rytą beveik valandai buvo atšaukti visi civilinės aviacijos reisai į ir iš Domodedovo, Šeremetjevo, Vnukovo oro uostų – oro erdvė buvo palikta tik Karo aviacijai, dalyvausiančiai kariniame parade.

Ta pati procedūra bus pakartota ir balandžio 8 d. bei 10 d. Visi Maskvos oro uostai šiomis dienomis bus uždaryti nuo 7.30 val. iki 8.20 val.

„Karinio parado repeticijos bus derinamos taip, kad kuo mažiau nukentėtų keleiviniai reisai ir kad ore nesusidarytų lėktuvų spūstys“, – praneša Civilinės aviacijos direkcija.

Direkcija taip pat informuoja, kad rezervinės repeticijų dienos – balandžio 7 ir 11 d. Iš viso iki gegužės 9 d. planuojama 10 karinio parado repeticijų.

Pergalės dieną Maskvos Raudonojoje aikštėje kariniame parade dalyvaus 194 šarvuočiai, 150 karinių lėktuvų bei sraigtasparnių, 14 tūkst. karių.

Tiesa, šia galybe V.Putinas džiaugsis beveik vienas – į paradą atvyks vos 4 Europos sąjungos valstybių atstovai. Kvietimai buvo siųsti 68 valstybių vadovams ir tarptautinių organizacijų (UNESCO, JTO, ES) pirmiems asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius