Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virš Viduržemio jūros sudužo keleivinis lėktuvas (papildyta 10.41 val., nuotraukos)

Aviakompanijos „Ethiopian Airlines“ lėktuvas, skrendantis iš Libano sostinės Beiruto į Etiopijos sostinę Adis Abebą, dingo iš aviadispečerių radarų ir, kaip manoma, patyrė katastrofą virš Viduržemio jūros, pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Reuters“.
„Ethiopian Airlines“ lėktuvas
„Ethiopian Airlines“ lėktuvas / ethiopianairlines.com nuotr.

Žinoma, kad lėktuvu „Boeing 737“ skrido apie 90 žmonių. Tarp jų – 83 ar 82 keleiviai. Libano viešųjų darbų ir transporto ministras Ghazis el Aridis žiniasklaidą informavo, kad lėktuve buvo 54 Libano ir 22 Etiopijos piliečiai, du žmonės su dviguba Didžiosios Britanijos ir Libano pilietybe, irakietis, siras ir dar du asmenys, turintys dvigubas Libano bei Kanados ir Rusijos ir Libano pilietybes. Lėktuvu taip pat skrido Marla Sanchez Pietton, Prancūzijos ambasadoriaus Libane žmona.

Laineris iš Beiruto Rafiko Haririo tarptautinio oro uosto pakilo ankstų pirmadienio rytą, apie 2.27 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Pasak „Reuters“, jau po kelių minučių lėktuvas prapuolė iš aviadispečerių ekranų. Kitos naujienų agentūros praneša, kad lėktuvas prapuolė prabėgus pusvalandžiui nuo pakilimo.

Nepatvirtintais duomenimis, tragedijos liudininkai matė stiprų blyksnį ir ugnies kamuolį audringame danguje, paskui lėktuvo liekanos rėžėsi į jūrą.

Kol kas neturima jokių duomenų, ar kam nors iš lėktuvo keleivių bei įgulos pavyko išgyventi katastrofą. Į numanomą nelaimės vietą išskubėjo Libano kariškių ir šalyje dislokuotos Jungtinių Tautų pajėgos.

Kaip praneša BBC, Etiopiją ir Libaną sieja glaudūs ekonominiai ryšiai. Tūkstančiai Etiopijos gyventojų dirba pagalbinius darbus libaniečių namuose. Tarp Adis Abebos ir Beiruto vyksta nuolatinis susisiekimas oru.

Papildyta 10.41 val.: Į įvykio vietą atvyko gelbėtojai, tačiau jiems dirbti trukdo prastos oro sąlygos. Pirmadienį ryte jiems pavyko rasti 9 žuvusiųjų kūnus, kol kas nerastas nė vienas išgyvenęs aviakatastrofą, praneša CNN.

Nelaimės priežastis lieka nežinoma, tačiau sabotažo galimybė atmetama.

Tuo tarpu Beiruto oro uoste renkasi sunerimę keleivių artimieji, laukiantys naujienų iš gelbėtojų.

Etiopijos valstybinės oro linijos „Ethiopian Airlines“ yra vienos didžiausių Afrikoje. Nors daugumai Afrikos vežėjų dėl saugumo reikalavimų neatitikimų neleidžiama skristi į Europą, „Ethiopian Airlines“ juos atitinka ir rengia skrydžius į Senąjį žemyną. Ši aviakompanija rengia skrydžius į dar tris žemynus, iš viso 56 kryptimis.

Nuo devintojo praeito amžiaus dešimtmečio šios oro linijos buvo patyrusios dvi mirtimis pasibaigusias aviakatastrofas. 1996-aisiais vienas šios aviakompanijos lėktuvų buvo užgrobtas. Besibaigiant degalams pilotas bandė leistis avariniu būdu, tačiau nesėkmingai, tąsyk žuvo apie 130 iš 172 lėktuvu skridusių žmonių.

Kita nelaimė įvyko 1988 metais, kai kylantis lėktuvas pateko į paukščių būrį. Tuomet žuvo 31 iš 105 orlaiviu skridusių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius