Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viso kūno skeneriai Hitrou oro uoste pasirodys „netrukus“

Didžiosios Britanijos oro uostų operatorė BAA teigia, kad drabužius „permatantys“ skeneriai Londono Hitrou oro uoste atsiras „netrukus“.
Naujasis skeneris žmogaus kūną rodo be drabužių
Naujasis skeneris žmogaus kūną rodo be drabužių. / AFP/Scanpix montažas

Saugumo stiprinimu didžiausiame Londono oro uoste susirūpinta po praėjusią savaitę įvykusio incidento iš Amsterdamo į Detroitą skridusiame lėktuve, kai tik per atsitiktinumą išvengta nelaimės. Paaiškėjo, kad teroristas sugebėjo įsinešti į lėktuvą sprogmenų, tačiau jam nepavyko jų detonuoti.

„Dabar, kai Vyriausybė suteikė leidimą, mes pristatysime viso kūno skenerius kaip įmanoma greičiau“, – sakė BAA atstovas spaudai.

Anot jo, šie skeneriai padės išvengti tokių incidentų, pranešė „Sky News“. „Kompanijos požiūris yra toks, kad saugumą turi užtikrinti kartu technologijos, žvalgyba ir keleivių apžiūra, kadangi terorizmo aviacijoje grėsmė yra nenuspėjama ir nuolat keičiasi“, – sakė jis.

Didžiosios Britanijos premjeras Gordonas Brownas teigė, kad minėta nepavykusi ataka atskleidė „naujos rūšies grėsmę“. Anot jo, būtina kuo skubiau į tai reaguoti.

„Visų pirma, oro uostuose žmonės vis dažniau bus tikrinami viso kūno skeneriais. Be to, bus tikrinama, ar žmonių kroviniuose nėra sprogmenų pėdsakų. Bus daugiau tikrinimų skrydžiuose su persėdimu“, – sakė G.Brownas. Jis pripažino, kad nėra šimtaprocentinės garantijos, kad viso kūno skeneriai veiks be priekaištų ir užfiksuos visas grėsmes, tačiau būtina „judėti pirmyn“.

„Mes nustatėme, kad yra naujos rūšies sprogmenys, kurių negali atpažinti dabartiniai aparatai. Mes privalome judėti pirmyn. Svarbiausia mūsų pareiga yra šios šalies piliečių saugumas“, – pabrėžė Didžiosios Britanijos premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius