Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 26 /17:29

Visus žmones „Germanwings“ lėktuve užmušęs Andreasas Lubitzas anksčiau kentėjo nuo depresijos

Ketvirtadienį pranešta, kad lėktuvo „Germanwings“ katastrofa įvyko dėl piloto Andreaso Lubitzo kaltės – jis sąmoningai nukreipė lėktuvą žemyn prieš jam sudūžtant Alpėse. Jį pažinojusieji atskleidžia, kad 27-erių vyras yra kentėjęs nuo depresijos.
ndreasas Lubitzas
Andreasas Lubitzas / Nuotr. iš „Facebook“

Spaudos konferencijos metu pranešta, kad A.Lubitzas sąmoningai nukreipė lėktuvą į kalnus ir neįleido į kabiną kito piloto. 

27-erių A.Lubitzas kilęs iš Vokietijos Montabauro miesto. Iki katastrofos jis kompanijoje skrido 630 valandų. Šis pilotas mokėsi „Lufthansa“ centre Bremene, aviakompanijoje pradėjo dirbti 2013 metais. 

Anksčiau kentėjo nuo depresijos

„Spiegel“ rašo, kad A.Lubitzo draugai teigia, jog jis 2009 m. išgyveno depresiją arba nervinį išsekimą.

Dėl to jis padarė 3 mėnesių pertrauką mokymuose – apie kurią spaudos konferencijoje ir užsiminė „Lufthansa“ vadovas.

Tai „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ patvirtino ir A.Lubitzo mokyklos laikų draugės motina. Ji sakė, kad jai dukra pasakojo, jog A.Lubitzas jautėsi išsekęs, jį vargino depresija, todėl laikinai sustabdė piloto mokymus.

Ji pridūrė, kad A.Lubitzas buvo mielas vaikinas, kilęs iš geros šeimos.

Nuotr. iš „Facebook“/Andreasas Lubitzas
Nuotr. iš „Facebook“/Andreasas Lubitzas

Apibūdinamas kaip „normalus ir laimingas“

Remiantis A.Lubitzo pažįstamų pasakojimais, vyras buvo išbridęs iš depresijos. Jis pastaruoju metu visiems atrodė laimingas dėl savo darbo, draugiškas, nors ir kiek tylus.

Andreaso Lubitzo „Facebook“
Andreaso Lubitzo „Facebook“

Gimtajame Montabaure apie jį kalbama kaip apie normalų ir šaunų jaunuolį. „Jis buvo labai malonus, linksmas, mandagus“, – tikino vietos klubo, kuriame A.Lubitzas gavo savo pirmąją licenciją, o vėliau lankė kvalifikacijos kėlimo kursus, vadovas Klausas Radke.

„Le Figaro“ praneša, kad vienas iš mėgstamiausių A.Lubitzo užsiėmimų buvo bėgiojimas – jis dalyvavo pusmaratoniuose. 

A.Lubitzą apibūdino kaip gana tylų, bet draugišką.

Aviacijos klubo narys Peteris Rueckeris pripažino neturintis žodžių po šios dienos žinių. „Neturiu anei jokio paaiškinimo. Man, kaip pažinojusiam Andreasą, tai yra paprasčiausiai nesuvokiama“, – žiniasklaidai sakė jis. P.Rueckerio teigimu, A.Lubitzas buvo linksmas, nors kartais pasirodydavo tylokas, tačiau turėjo nemažai draugų.

Montabauro gyventojas, kuris pažinojo lakūną, apie jį AP sakė: „Jis buvo visiškai normalus. Jis buvo labai laimingas, kad turi tokį darbą. Buvo patenkintas ir laimingas. Jis įgyvendino savo svajonę tapti profesionaliu lakūnu – po to, kai ilgai buvo tik mėgėju. Neturėjo jokių problemų. Niekad nemaniau, kad galėtų padaryti tokį dalyką.“

Kitas pažįstamas naujienų agentūrai sakė, kad A.Lubitzas nerodė jokių ženklų, kad gali sirgti depresija. „Jis buvo laimingas, kad turėjo darbą „Germanwings“, jam gerai sekėsi“, – prisiminė jis ir A.Lubitzą apibūdino kaip gana tylų, bet draugišką.

„Westerwald“ aviacijos klubo narys sakė, kad A.Lubitzas turėjo merginą. Jis turėjo būstą ir Diuseldorfe, tačiau dažnai apsistodavo pas tėvus Montabaure.

Šiuo metu policija sustiprino apsaugą prie tėvų namo, nes baiminamasi, jog įtūžę žmonės gali keršyti jo artimiesiems. 

Neįtartas terorizmu

Tyrėjas sakė, kad pilotas Andreasas Lubitzas buvo Vokietijos pilietis, niekada neįtartas jokiais ryšiais su terorizmu. Tyrėjai sako, kad apie jį daugiau informacijos bus pateikta vėliau – ketvirtadienį arba penktadienį. 

Tai, kad A.Lubitzas neturėjo ryšių su teroristais, patvirtino ir Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere'as. „Remiantis dabartinėmis žiniomis ir sulyginus mūsų surinktą informaciją, jo biografijoje nėra jokių teroristinių faktų“, – sakė jis.

Mėgėjiško aeroklubo narys

Anksčiau jis buvo mėgėjiško aeroklubo „Westerwald“ narys. Klubo nariai paskelbė pranešimą, kuriame skelbia, kad jis labai mėgo aviaciją ir svajojo tapti didelio lėktuvo pilotu. 

„Lufthansa“ atstovai ketvirtadienį paskelbė, kad šis pilotas prieš skrydį buvo atlikęs visus privalomus medicininius patikrinimus. 

„Lufthansa“ vadovas Carstenas Spohras sakė, kad prieš šešerius metus mokymų metu jis buvo pasidaręs 3 mėnesių pertrauką, tačiau nepaminėjo, dėl kokių priežasčių.

Jo teigimu, A.Lubitzas buvo tinkamas skraidyti be jokių apribojimų. „Jo darbui nebuvo jokios kritikos“, – sakė C.Spohras.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius