V.Juščenka įvardijo didžiausią savo prezidentavimo klaidą

Naujajam Ukrainos prezidentui postą netrukus užleisiantis dabartinis šalies vadovas Viktoras Juščenka antradienį prasitarė apie didžiausią savo klaidą per visą prezidentavimo periodą, praneša ukranews.com.
Viktoras Juščenka
Viktoras Juščenka / „Scanpix“ nuotr.

„Jeigu kalbėtume apie didžiausią mano klaidą per penkerius metus, aš ją įvardysiu. Iki šiol nebuvau jos įvardijęs, tačiau šiandien turiu tam moralinę teisę. Didžiausia mano klaida per tuos metus – tai Tymošenko“, – pareiškė V.Juščenka.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Juščenka ir Julija Tymošenko
AFP/„Scanpix“ nuotr./ Buvę bendražygiai Viktoras Juščenka ir Julija Tymošenko tapo nesutaikomais priešais.

Pasak jo, jeigu premjero poste būtų dirbęs „konstruktyvus žmogus“, 2004-aisiais Maidane stovėjusi komanda būtų sugebėjusi tęsti aktyvią ir rezultatyvią politinę veiklą visus tuos penkerius metus.

Per šių metų prezidento rinkimų kampaniją V.Juščenka daugiausia kritikos pažėrė būtent Julijos Tymošenko adresu. Jo nuomone, premjerė išdavė Ukrainos interesus. J.Tymošenko atsikirsdavo, kad prezidentas sudarė sąmokslą su Viktoru Janukovyčiumi ir apskritai užmiršo, kad vadinamosios oranžinės revoliucijos laikotarpiu būtent jos pastangomis laimėjo Maidano žmonės, o V.Juščenka buvo išrinktas prezidentu.

Per neseniai vykusius rinkimus J.Tymošenko ir V.Juščenka pralaimėjo V.Janukovyčiui, kuris vasario 25 dieną duos priesaiką ir taps nauju valstybės vadovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius