Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas atleido du aukšto rango pareigūnus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį netikėtai atleido du aukšto rango pareigūnus. Tai dar labiau paskatino kalbas, kad Kremliuje vyksta vidinės kovos, rašo „The Moscow Times“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Boriso Nemcovo nužudymas prieš mažiau nei mėnesį atskleidė retai matomą įtampą Maskvoje – į žiniasklaidą ne kartą nutekėjo informacija apie įvairių grupių iš V.Putino artimojo rato nesutarimus.

V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pranešė, kad 61-erių Olegas Morozovas traukiasi iš prezidento Vidaus politikos valdybos vadovo posto dėl šeimyninių priežasčių.

D.Peskovas taip pat pranešė, kad iš Tarptautinio bendradarbiavimo departamento vadovo pareigų traukiasi Sergejus Bolchovitinas, tačiau nepaaiškino priežasčių. Jo departamentas atsakingas už techninius tarptautinio bendradarbiavimo aspektus.

O.Morozovą keičia Tatjana Voronova, kuri anksčiau vadovavo V.Putino partijos „ƒVieninga Rusija“ jaunimo padaliniui, buvo įstatymų leidėja, taip pat buvo Rusijos Centrinės rinkimų komisijos narė. 

Analitikų teigimu, T.Voronova yra Viačeslavo Volodino statytinė. V.Volodinas – Rusijos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas, patekęs į Europos Sąjungos juodąjį sąrašą dėl savo vaidmens Krymo aneksijoje.

Politikos apžvalgininkai teigia, kad jos paskyrimas yra galimas signalas, kad Kremlius jau ruošiasi vietos rinkimams, kurie šiemet vyks kai kuriuose regionuose, taip pat – parlamento rinkimams, kurie vyks 2016 m.

Kas pakeis S.Bolchovitiną kol kas nepranešta. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius