-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas – atsitraukia ar puola?

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas imasi gudraus taktinio manevro ir žengia į priekį, siųsdamas esą humanitarinę misiją, mano Kijeve gyvenanti Rūta Malikėnaitė. Apžvalgininkas Vytautas Bruveris turi priešingą nuomonę. Pasak jo, taip V. Putinas atsitraukia nuo veržimosi į Ukrainą.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ką aš matau ir koks man įspūdis susidaro stebint valstybinę propagandą – režimas perjungia toną ir aiškina, kad tai yra klastingų Rusijos priešų planas įtraukti Rusiją į didelį karą, ko negalima leisti. Todėl rastas atsitraukimo variantas, pateisinant tai, kad Rusija greičiausiai planuoja tiesiogiai nesikišti į įvykius Rytų Ukrainoje“, – „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ sakė V.Bruveris.

Ką aš matau ir koks man įspūdis susidaro stebint valstybinę propagandą – režimas perjungia toną ir aiškina, kad tai yra klastingų Rusijos priešų planas įtraukti Rusiją į didelį karą, ko negalima leisti.

R.Malikėnaitė mano kitaip. Jos nuomone, vadinamosios humanitarinės pagalbos iš Rusijos nusiuntimas į Ukrainą yra V.Putino žengimas į priekį, o ne atgal.

„Jis vykdo savo planą, turi pasiruošęs labai daug įvairių variantų. Čia yra vienas iš variantų: apie tą humanitarinę pagalbą sužinos visas pasaulis, sužinos Rusijos žmonės, o tai dar daugiau balų pridės Putinui, sužinos Ukrainos rytų gyventojai. Net tie, kurie buvo atsimerkę ir matė, kokius siaubus kelia tie rusų žingsniai, dabar vėl pagalvos, kad čia ateina gėrybės“, – sakė ji.

R.Malikėnaitės nuomone, šis V. Putino manevras – tai tik priedanga jo cinizmui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius