Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 09 /18:55

Vladimiras Putinas demonstruoja galią aneksuotame Kryme

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį Sevastopolyje apžiūrėjo kelis karo laivus, kai lankėsi šio uostamiesčio Kryme karinėje bazėje – pirmą kartą po Krymo aneksijos.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Sevastopolyje
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Sevastopolyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per Rusijos televiziją rodyta, kaip V.Putinas stovėdamas baltame kateryje praplaukia pro mažiausiai 10 karo laivų, išsirikiavusių paradui Sevastopolio įlankoje, ir sveikina jūreivius su Pergalės diena kiekviename jų. Šią dieną Rusija švenčia pergalę prieš nacių Vokietiją per Antrąjį pasaulinį karą.

Greta prezidento buvo gynybos ministras Sergejus Šoigu ir Juodosios jūros laivyno vyriausiasis vadas Aleksandras Vitko.

V.Putinas su 69-osiomis pergalės metinėmis pasveikino ir specialiai dalyvauti parade į Sevastopolį atplaukusio burlaivio „Kruzenštern“ kursantus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sevastopolyje paminėta Pergalės diena
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sevastopolyje paminėta Pergalės diena

Ukrainos vyriausybė reiškia protestą

Ukrainos vyriausybė penktadienį pareiškė protestą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kuris aplankė aneksuotą Krymą ir apžiūrėjo karines jūrų pajėgas pergalės Antrajame pasauliniame kare 69-ųjų metinių proga.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos pareiškime sakoma, kad Kijevas „reiškia stiprų protestą dėl nesankcionuoto Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizito Krymo Autonominėje Respublikoje ir Sevastopolio mieste, kuriuos Rusija yra laikinai okupavusi“.

„Ukrainoje šis Rusijos žingsnis vertinamas kaip atviras veikiančių Ukrainos įstatymų, tarptautinės teisės normų ignoravimas, šiurkštus Ukrainos suverenumo, JT Chartijos ir JT Generalinės Asamblėjos rezoliucijos „Teritorinis Ukrainos vientisumas“ bei 1997 metų Draugystės, bendradarbiavimo ir partnerystės sutarties tarp Ukrainos ir Rusijos Federacijos pažeidimas“, – pažymi Ukrainos URM.

„Ši provokacija dar kartą patvirtina, kad Rusija sąmoningai siekia toliau eskaluoti įtampą Ukrainos ir Rusijos santykiuose ir nenori reguliuoti problemiškų klausimų dvišaliuose santykiuose diplomatiniu būdu“, – pabrėžiama pareiškime.

JAV: V.Putino vizitas Kryme tik didina įtampą

Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitas Kryme – neseniai Maskvos aneksuotoje Ukrainos teritorijoje – tik padidins įtampą, penktadienį perspėjo Baltieji rūmai.

„Mes nepripažįstame Rusijos (įvykdytos) neteisėtos Krymo aneksijos. Toks vizitas tik ... pakurstys įtampą“, – sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovė Laura Magnuson.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius