Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas gavo du Boriso Berezovskio laiškus su atgaila, bet į juos neatsakė

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patvirtino, kad gavo du oligarcho Boriso Berezovskio laiškus, bet į juos neatsakė.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

„Nenorėčiau šia tema kalbėti, bet ir vengti (jos) tarsi nepatogu“, – sakė V.Putinas ketvirtadienį, per tiesioginę pokalbio su šalies gyventojais liniją.

„Pirmąjį laišką nuo jo gavau šių metų pradžioje, man atrodo, panašiai vasarį, o antrą – visai neseniai, jau po jo mirties“, – sakė jis.

„Vienas laiškas buvo visas rašytas ranka, antras – iš dalies: iš pradžių rašytas ranka, paskui (eina) spausdintas tekstas, o dar vėliau – vėl rašytas ranka“, – patikslino prezidentas.

Borisas Berezovskis
Borisas Berezovskis

Pasak jo, pirmą laišką perdavė vienas iš buvusių B.Berezovskio verslo partnerių, Rusijos pilietis, o antrą – „taip pat jo verslo partneris, bet iš užsienio piliečių“.

Paprašytas atskleisti laiškų turinį, V.Putinas pasakė: „Na, tiesą sakant, tai jau yra spaudoje. Na, taip, jis rašo apie tai, jog mano, kad padarė daug klaidų, padarė žalos, prašo jam atleisti ir suteikti galimybę grįžti į tėvynę“.

Pasak prezidento, B.Berezovskio laiškai buvo asmeninio pobūdžio.

„Niekada nepalaikiau su juo (B.Berezovskiu) jokių artimų santykių. Mes buvom pažįstami. Ir vis dėlto jis kreipėsi su prašymu. Buvo mano kolegų, kurie prašė tuoj pat paviešinti laiško turinį. Aš labai dėkingas Viešpačiui, kad jis mane nuo to apsaugojo“, – pabrėžė V.Putinas.

Jis taip pat pranešė, kad neatsakė į pirmąjį B.Berezovskio laišką, gautą šių metų vasario mėnesį: „Reikalas tas, kad jis (B.Berezovskis) prašė suteikti jam galimybę grįžti į Rusiją. Tačiau buvo būtina atlikti kažkokius veiksmus, galbūt, suteikti malonę, bet tam reikėjo atlikti juridinę analizę, jau nekalbu apie moralinį reikalo aspektą“.

Atsakydamas į korespondento klausimą, ar duotų leidimą palaidoti B.Berezovskį Rusijoje, V.Putinas sakė: „Žinoma. Bet argi reikia kokio nors leidimo? Tai – šeimos reikalas“.

Į kito žurnalisto klausimą, ar jam įtikinamai skamba užsienio specialiųjų tarnybų operacijos B.Berezovskio atžvilgiu versija, prezidentas atsakė: „Aš nežinau. Viskas įmanoma, bet mes tokios informacijos neturime“.

Apie tai, kad B.Berezovskis mirė savo namuose Askote netoli Londono, buvo pranešta kovo 23-iosios vakarą. Vienas jo aptarnaujančiojo personalo darbuotojų rado jį gulintį ant grindų vonios kambaryje, kuris buvo užrakintas iš vidaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius