Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas ir Barackas Obama nesusitiks birželį Prancūzijoje per Išsilaipinimo minėjimą

JAV prezidentas Barackas Obama neplanuoja susitikti akis į akį su savo kolega Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Prancūzijoje birželį, kai bus minima Išsilaipinimo diena, pareiškė ketvirtadienį Baltieji rūmai.
Vladimiras Putinas ir Barackas Obama
Vladimiras Putinas ir Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Rusijos intervencija Kryme per politinę krizę Ukrainoje atšaldė Vašingtono ir Maskvos santykius smarkiausiai nuo Šaltojo karo pabaigos.

Anksčiau ketvirtadienį buvo pranešta, kad V.Putinas kartu su Vakarų šalių lyderiais dalyvaus Prancūzijoje ateinantį mėnesį vyksiančioje ceremonijoje, minint sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje per Antrąjį pasaulinį karą 70-ąsias metines.

„Prezidentas Francois Hollande'as pakvietė prezidentą Putiną dalyvauti sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje minėjimo ceremonijose birželio 6 dieną. Kvietimą jis priėmė. Jis ten vyks birželio 6-ąją“, – sakė Rusijos ambasadorius Paryžiuje Aleksandras Orlovas televizijai BFM.

Aš pasakiau Vladimirui Putinui, kaip Rusijos žmonių atstovui, kad jis yra kviečiamas atvykti į šį minėjimą, – pridūrė jis.

F.Hollande'as anksčiau ketvirtadienį pareiškė, kad V.Putinas yra laukiamas birželį Normandijoje, nors tarp abiejų šalių tvyro įtampa dėl krizės Ukrainoje.

„Galime nesutarti su Vladimiru Putinu, bet aš neužmiršau ir niekada neužmiršiu, kad Rusijos žmonės atidavė milijonus gyvybių“ per karą, jis sakė televizijai „France 2“.

„Aš pasakiau Vladimirui Putinui, kaip Rusijos žmonių atstovui, kad jis yra kviečiamas atvykti į šį minėjimą“, – pridūrė jis.

Birželio 6 dieną Normandijoje vyksiantis renginys bus pirmoji V.Putino galimybė susitikti su Vakarų šalių lyderiais, tarp kurių bus ir JAV prezidentas Barackas Obama, nuo krizės Ukrainoje pradžios vasarį, kai Kijeve buvo nuverstas prorusiškas prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius