Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas liaupsino visą apimančią partnerystę su Kinija

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį atvyko oficialaus vizito į Kiniją. Lankydamasis Pekine jis liaupsino „visa apimančią ir strateginę partnerystę“ su Kinija.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį ekonomikos forume Sankt Peterburge
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį ekonomikos forume Sankt Peterburge / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Rusija Kinija

Kaip skelbia naujienų agentūra AP, susitikimas surengtas tuomet, kai „sumažėjusios prekybos apimtys, o dviejų šalių santykius temdo užsitęsęs nepasitikėjimas“.

V.Putinas Kinijos premjerui Li Keqiangas tvirtino, kad dvišaliai santykiai pagrįsti tvirtais bendrais ekonominiais interesais, taip išreikšdamas Rusijos viltis dėl Kinijos investicijų ir naftos dujų bei karinio eksporto.

Abiejų šalių lyderiai gyrė „sužydėjusią“ strateginę partnerystę tarp buvusių komunistinių varžovių, nepaisant to, kad dvišalės prekybos apimtys gerokai smukusios, o šalims nepavyko įgyvendinti kelių ambicingų projektų. Ekspertai tai aiškina tvirta Pekino derybine pozicija ir Kremliui didelį įtarumą keliančiu Kinijos galios augimu.

Vėliau V.Putino susitiko su Kinijos prezidentu Xi Jinping, kuriam jis sakė, jog abiejų šalių žmonės labai nori „sustiprinti ir vystyti mūsų santykius“.

„Esu įsitikinęs, kad mūsų šalys gali pasiekti didelės sėkmės visose srityse, įskaitant prekybą, investicijas, žemės ūkį, energetiką ir, žinoma, aukštąsias technologijas, kurios mums yra prioritetas“, kinų kolegai sakė Rusijos prezidentas.

Xi Jinping, savo ruožtu, V.Putinui pasakė, kad abi šalys turėtų „vystyti amžinų draugų idėją“.

Kai kurie ekspertai mano, kad būtent Rusijos ir Kinijos prezidentų artimas asmeninis ryšys bei bendras noras sumažinti JAV pasaulinį dominavimą skatina glaudesnį Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius