-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vladimiras Putinas pakvietė opoziciją padėti valdžiai

Vladimiras Putinas paragino stiprėjančią opoziciją vienytis su valdžia sunkiais laikais, susilaukęs dalies deputatų demaršo per atsisveikinimo kalbą Valstybės Dūmai.
Vladimiras Putinas taisosi akinius nuo saulės žiūrėdamas lakūnų pasirodymą
Vladimiras Putinas taisosi akinius nuo saulės žiūrėdamas lakūnų pasirodymą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kai premjeras trečiadienį įėjo į posėdžių salę, du trečdaliai iš valdančiosios „Vieningosios Rusijos“ deputatų, dauguma joje esančiųjų, sveikindami atsistojo iš savo vietų, o dalis parlamentarų iš RFKP ir „Teisingosios Rusijos“ liko sėdėti.

V.Putinas pamatė nepasitenkinimą ir pasidalijo su sale šiuo savo pastebėjimu, sakydamas, kad jaučia dėkingumą visiems deputatams.

„Ir tiems, kurie ...- akimirką V.Putinas stabtelėjo, – atsistojo salėje šiandien, ir tiems, kurie nemanė, kad galima atsistoti. Visiems jums esu labai dėkingas už bendrą darbą“.

Kaip paaiškino komunistas Nikolajus Charitonovas, jo frakcijos nariai atsisakė atsistoti, protestuodami prieš tai, kad „Vieningoji Rusija“ naudojasi artimais santykiais su valdžia artėjančių rinkimų tikslais. 

Prarandantis populiarumą V.Putinas, dėl kurio jo jaunesnysis partneris tandeme Dmitrijus Medvedevas atsisakė antrojo prezidento laikotarpio, ketina artimiausią sekmadienį tapti valdančios partijos, kurios populiarumas taip pat krinta, kandidatu į valstybės vadovo postą.

Trys dienos iki deputatų demaršo V.Putino kalba buvo nutraukta tribūnų švilpimu, kai jis sveikino imtynes be taisyklių laimėjusį Rusijos galiūną sporto komplekso „Olimpijskij“ ringe.

V.Putino sekretorius spaudai priskyrė minios nepasitenkinimą nugalėtam amerikiečiui, bet kitą dieną įvyko momentinė akcija internete: keliasdešimt vartotojų Rusijoje ėmė rašyti pralaimėjusio kovą Jeffo Monsono puslapyje, kad švilpė ne jam, o ministrui pirmininkui.

V.Putinas atsisveikinimo su parlamentu kalboje laikėsi atnaujinto prieš prezidento rinkimus įvaizdžio, kalbėjo kaip „apšviestas valdovas“, atsikratęs buvusio brutalumo: jis tai pabrėždavo stabilumo privalumus, tai darė reveransus opozicionieriams.

„Esant šioms sąlygoms, visada valdančioji partija, dauguma laukia, kad opozicija elgtųsi ramiai ir neįsiūbuotų valties. Bet tai – geri nori. Opozicija tam ir yra, kad valdančioji partija, valdančioji jėga tvirčiau laikytų vairą ir galėtų įrodinėti visuomenei pasirinktų kelių, kuriais eina šalis, teisingumą“, – sakė premjeras.

V.Putino nuomone, opozicionieriai turi liautis įsiūbuoti valtį, jeigu iškils grėsmė stabilumui:

„Mums priešakyje dar labai daug neaiškumo ir pavojaus veiksnių. O kilus audrai, vėtrai, esant krizei labai svarbu, kad visa komanda dirbtų darniai, kad valtis iš tikrųjų neapvirstų“, – sakė jis.

Opozicijai V.Putino metafora nepatiko

„Mes ne vienoje valtyje, mes viename sraute, ir vieni plaukia paprastomis valtimis, o kiti ištaigingomis, brangiai kainuojančiomis jachtomis“, – sakė po premjero kalbos Nikolajus Levičiovas iš „Teisingosios Rusijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius