Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 21 /15:31

Vladimiras Putinas pasirašė įstatymus, kuriais užbaigiama Krymo aneksija

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įstatymus dėl Krymo ir Sevastopolio prisijungimo prie Rusijos ir dviejų naujų Rusijos regionų suformavimo, ignoruodamas tarptautinės bendruomenės poziciją, kad strategiškai svarbus Juodosios jūros pusiasalis yra Ukrainos dalis.
Rusijos parlamentas
Rusijos parlamentas / „Scanpix“ nuotr.

Pasirašymo ceremonija, kuri buvo surengta Kremliaus Jekaterinos salėje, dalyvavo abejų parlamento rūmų – Federacijos Tarybos ir Valstybės Dūmos – lyderiai.

Kovo 20 dieną Dūma ratifikavo Rusijos ir Krymo sutartį dėl Krymo prisijungimo prie Rusijos ir naujų Rusijos regionų suformavimo, taip pat priėmė atitinkamą federalinį konstitucinį įstatymą.

Rusijos parlamento aukštieji rūmai – Federacijos Taryba šiuos dokumentus vienbalsiai patvirtino penktadienį.

Ukraina ir Vakarų šalys laiko neteisėtu kovo 16 dienos referendumą, kuris buvo surengtas praėjus dviem savaitėms po to, kai Rusijos pajėgos faktiškai perėmė kontrolę Kryme.

JAV ir Europos Sąjunga (ES) atsakė į Rusijos ir Krymo vietos valdžios, paskelbdamos sankcijas jų pareigūnams. Ketvirtadienį JAV prezidentas Barackas Obama urodė išplėsti tas sankcijas, nukreiptas prieš V.Putino aplinkos veikėjus ir juos palaikančius didžiuosius bankus.

V.Putinas paskyrė savo atstovą naujai suformuotoje Krymo federalinėje apygardoje

Tuo metu Rusijos vadovas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką dėl Krymo federalinės apygardos suformavimo ir paskyrė į ją savo atstovą.

Šiandien pasirašiau kelis įsakus, tarp jų įsaką dėl dar vienos federalinės apygardos – Krymo – suformavimo. RF prezidento įgaliotuoju atstovu Kryme paskirtas Olegas Belavencevas, – pareiškė V.Putinas.

„Šiandien pasirašiau kelis įsakus, tarp jų įsaką dėl dar vienos federalinės apygardos – Krymo – suformavimo. RF prezidento įgaliotuoju atstovu Kryme paskirtas Olegas Belavencevas“, – pareiškė V.Putinas po įstatymų dėl Krymo respublikos ir Sevastopolio prisijungimo prie Rusijos pasirašymo ceremonijos.

„Priešakyje mūsų laukia daug darbų, susijusių su Krymo adaptacija, jo įsitraukimu į Rusijos Federacijos teisinę sistemą, Rusijos ekonomiką, socialinę sferą“, – pabrėžė V.Putinas.

O.Belavencevas iki šiol vadovavo akcinei bendrovei „Slavianka“, besirūpinančiai Rusijos kariškių apgyvendinimu. Įmonė valdo specialų gynybos ministerijos būsto fondą, rūpinasi komunalinėmis paslaugomis kariniuose miesteliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius