Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 09 /13:16

Vladimiras Putinas paskyrė šovinistą Dmitrijų Kiseliovą vadovauti „RIA Novosti“ agentūrai

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskyrė prieštaringai vertinamą televizijos laidų vedėją, gatsėjantį ultrašovinistinėmis pažiūromis, vadovauti pertvarkomai valstybinei naujienų agentūrai.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įsake, kuris pirmadienį buvo paskelbtas Kremliaus tinklalapyje, nurodoma, kad Dmitrijus Kiseliovas paskirtas vadovauti naujienų agentūrai „Rossija segodnia“ („Rusija šiandien“), kuri bus sukurta naujienų agentūros „RIA Novosti“ pagrindu, atlikus didelį struktūrinį pertvarkymą.

D.Kiseliovas yra žinomas dėl savo  konservatyvių ir šovinistinių pažiūrų. Rugpjūtį jis vienoje savo laidoje pareiškė manantis, kad homoseksualių žmonių organai netinka persodinimui ir turėtų būti deginami.

Įsakas, kuriuo visas „RIA Novosti“ perduodamas „Rossija segodnia“ žinion, įsigalioja nuo jo paskelbimo. Rusijos prezidentas turi teisę paskirti arba atšaukti valstybinės naujienų agentūros vadovą.

Aiškina išlaidų mažinimu

D.Kiseliovas yra žinomas dėl savo  konservatyvių ir šovinistinių pažiūrų. Rugpjūtį jis vienoje savo laidoje pareiškė manantis, kad homoseksualių žmonių organai netinka persodinimui ir turėtų būti deginami.

Rusijos naujienų agentūros „RIA Novosti“ ir kitų valstybinių žiniasklaidos kanalų pertvarkymas atliekamas siekiant didinti veiksmingumą ir mažinti išlaidas, pirmadienį žurnalistams pranešė Kremliaus administracijos vadovas Sergejus Ivanovas.

Apie „RIA Novosti“ restruktūrizavimą skelbiantis prezidento Vladimiro Putino „įsakas nukreiptas siekti dviejų pagrindinių tikslų“, nurodė S.Ivanovas.

Pasak jo, pirmasis tikslas – racionaliau naudoti biudžeto lėšas, skiriamas valstybiniams informaciniams kanalams. Antrasis uždavinys – didinti valstybinės žiniasklaidos darbo veiksmingumą, pridūrė jis.

Vis dėlto panašiau, jog šiuo žingsniu Kremlius siekia padidinti kontrolę valstybinės žiniasklaidos kanalams tuo metu, kai šalyje stiprėja kritika, nukreipta prieš jau 13 metų trunkantį V.Putino valdymą. Tikėtina, kad Kremlius taip pat planuoja imtis aktyvių veiksmų, kuriant šalies įvaizdį užsienyje.

Nurodoma, kad po „RIA Novosti“ likvidavimo visas jos turtas, įskaitant biurus užsienyje, bus perduotas „Rossija segodnia“. Anglų kalba transliuojančios valstybinės televizijos „Russia Today“ (RT) vyriausioji redaktorė Margarita Simonian pareiškė, kad ji nebuvo informuota apie planuojamą „RIA Novosti“ likvidaciją ir naujos agentūros įkūrimą.

„Aš, kaip ir daugelis kitų, sužinojau apie šią naujieną per radiją ir iš jūsų naujienų pranešimų, – M.Simonian pirmadienį sakė naujienų agentūrai „Interfax“. – Patikėkit, žinau ne daugiau negu jūs.“

Nieko iš anksto neinformavo

Ji patvirtino, kad apie planuojamą „RIA Novosti“ pertvarkymą niekas nebuvo iš anksto informuotas. „Su manimi niekas nieko neaptarinėjo“, – teigė RT redaktorė. Pasak M.Simonian, ją taip pat stebina akivaizdus naujosios agentūros ir jos vadovaujamos televizijos pavadinimų panašumas.

„Tikiuosi, kad greitai galėsiu sužinoti daugiau“, – pridūrė ji.

Galvojo, kad pokštas

„Kai pasirodė ši žinia, iš pradžių visi galvojo, jog tai pokštas, – savo tinklaraštyje rašo populiarus Rusijos protestų lyderis Aleksejus Navalnas. – Tačiau ne, (tai tiesa).“

D.Kiseliovas iki šiol užėmė valstybinės federalinės televizijos bendrovės direktoriaus pavaduotojo pareigas, tačiau visuomenei jis labiausiai yra žinomas dėl savo vedamų sekmadieninių savaitės aktualijų laidų, transliuojamų kanalo „Rossija“, pagarsėjusio tulžingais išpuoliais prieš opoziciją.

„RIA Novosti“ pastaraisiais metais sparčiai plėtė veiklą, pridėdama prie savo naujienų srauto sporto ir ekonomikos skiltis.

Žinia apie agentūros likvidavimą jos darbuotojams tikriausiai tapo didžiule staigmena: vienas darbuotojas, prašęs neskelbti jo vardo, nurodė, kad apie tai jie sužinojo tik iš Kremliaus tinklalapio.

Ši naujienų agentūra yra viena didžiausių pasaulyje. Ji taip pat yra ateinantį vasarį vyksiančios Sočio žiemos olimpiados oficiali informacinė rėmėja.

„RIA Novosti“ pastaruoju metu taip pat pagarsėjo dėl tiesiogiai transliuotų didelio atgarsio Rusijoje sulaukusių teismo procesų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius