Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 07 /18:34

Vladimiras Putinas paragino Donecko riaušininkus atidėti referendumą

Vladimiras Putinas paprašė Donecko riaušininkus atidėti referendumą dėl vadinamosios „Donecko Liaudies Respublikos“ nepriklausomybės. Jis taip pat pareiškė, kad pirmalaikiai Ukrainos prezidento rinkimai yra „judėjimas teisinga kryptimi“.
Šveicarijos prezidentas Didieris Burkhalteris ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Šveicarijos prezidentas Didieris Burkhalteris ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Maskva trečiadienį paragino atidėti gegužės 11 dieną planuojamą referendumą, kad būtų galima jam „sudaryti tinkamas sąlygas“.

Tai Rusijos prezidentas pareiškė po susitikimo su ESBO vadovu, Šveicarijos prezidentu Didier Burkhalteriu, praneša ITAR-TASS.

„Mes prašome pietryčių atstovų atidėti gegužės 11-ajai planuotus referendumus, kad būtų sukurtos dialogui reikalingos sąlygos“, – sakė V.Putinas.

Iki šiol Rusija priešinosi šiems rinkimams ir vadino juos neteisėtais

Rusijos vadovas taip pat pareiškė, kad priešlaikiniai Ukrainos prezidento rinkimai yra „judėjimas teisinga kryptimi“. Iki šiol Rusija priešinosi šiems rinkimams ir vadino juos neteisėtais.

Tiesa, V.Putinas pabrėžė, kad „rinkimai nieko neišspręs, jei visi Ukrainos piliečiai nesupras, kaip bus garantuotos jų teisės“.

Riaušininkai sukluso

Prorusiški separatistai Donecko regione trečiadienį pareiškė, kad ketvirtadienį vyksiančiame susirinkime apsvarstys Rusijos prezidento raginimą atidėti referendumą dėl nepriklausomybės.

„Rytoj mes tai svarstysime liaudies asamblėjoje, – sakė vadinamosios Donecko liaudies respublikos lyderis Denisas Pušilinas žurnalistams. – Jaučiame didžiausią pagarbą prezidentui Putinui. Jeigu jis mano, kad tai būtina, mes, žinoma, tai aptarsime.“

V.Putinas sako atitraukęs kariuomenę nuo Ukrainos sienos

Prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Rusija atitraukė savo pajėgas nuo Ukrainos sienos, kur, anot NATO, pastarosiomis savaitėmis buvo sutelkta apie 40 tūkst. rusų karių.

„Mums visą laiką sakoma, kad nerimą kelia mūsų kariuomenė prie Ukrainos sienos – mes jas atitraukėme, jos šiandien yra ne prie Ukrainos sienos, o vietose, kur jos vykdo savo įprastus užsiėmimus poligonuose“, – sakė V.Putinas po derybų su Šveicarijos prezidentu Didier Burkhalteriu.

Mes neturime jokių požymių, kad būtų pasikeitęs karinių pajėgų išsidėstymas palei Ukrainos sieną

„Tai nesunku patikrinti šiuolaikinėmis žvalgybos priemonėmis, viskas matyti“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu NATO pareiškė neturinti jokių įrodymų, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos būtų pasitraukusios nuo Ukrainos sienos.

„Mes neturime jokių požymių, kad būtų pasikeitęs karinių pajėgų išsidėstymas palei Ukrainos sieną“, – sakė pašnekovas naujienų agentūrai „Reuters“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius