Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas reikalauja Kijevo atitraukti savo kariuomenę iš šalies pietryčių

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį per pokalbį telefonu su Vokietijos kanclere Angela Merkel pareiškė, kad Ukrainos kariuomenė turi būti atitraukta iš šalies pietryčių, turi būti nutrauktas smurtas ir pradėtas nacionalinis dialogas, jei norima taikiai sureguliuoti krizę, pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vladimiras Putinas pabrėžė, jog dabar svarbiausia – išvesti ginkluotus dalinius iš (Ukrainos) pietrytinių sričių, nutraukti smurtą ir nedelsiant pradėti platų nacionalinį dialogą įgyvendinant konstitucinės reformos procesą, į kurį būtų įtraukti visi regionai ir politinės jėgos“, – pažymėjo Kremlius.

Pranešime taip pat nurodoma, kad per pokalbį, kuris įvyko A.Merkel iniciatyva, kanclerė paprašė V.Putino padėti išlaisvinti Europos karinius stebėtojus, kuriuos Rytų Ukrainoje įkaitais laiko prorusiški kovotojai.

„Angela Merkel paprašė padėti išvaduoti Ukrainos pietryčiuose sulaikytus karinius stebėtojus iš kelių Europos valstybių, tarp jų Vokietijos“, – sakoma Kremliaus pranešime.

„Abi šalys pažymėjo ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos) tarpininkavimo potencialo maksimalaus išnaudojimo Ukrainoje svarbą“, - priduriama jame.

Lyderiai susitarė artimiausiu metu dar kartą pasikalbėti telefonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius