Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas: „Rusija nedalyvaus ginklavimosi varžybose“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis atsakys į NATO karinių pajėgų telkimą prie jos sienų, bet neįsitrauks į ginklavimosi varžybas.
Vladimiras Putinas tilto statybvietėje
Vladimiras Putinas tilto statybvietėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„NATO antirusiškas kryptingumas sąmoningai pučiasi. Aljansas ne tik ieško savo egzistavimo legitimimo ir tikslingumo patvirtinimo Rusijos elgesyje, bet ir mūsų atžvilgiu imasi realių konfrontacinių žingsnių“, – V.Putinas pareiškė ketvirtadienį per susitikimą su Rusijos diplomatiniais atstovais užsienio šalyse ir tarptautinėse organizacijose.

„Mes žinome kaip (reikia) adekvačiai reaguoti ir, žinoma, tai darysime ateityje, tačiau nesiruošiame atsiduoti militaristiniam tvaikui“, – kalbėjo prezidentas.

Pasak V.Putino, Rusiją bandoma „išprovokuoti brangioms ir perspektyvos neturinčioms ginklavimosi varžyboms“.

„To nebus, bet mes nebūsime silpni. Mes visada sugebėsime patikimai apsisaugoti ir užtikrinti Rusijos ir jos piliečių saugumą“, – pabrėžė Rusijos vadovas.

V.Putinas taip pat sakė, kad NATO demonstruoja savo antirusiškus ketinimus, dislokuodama savo pajėgas Lenkijoje ir Baltijos šalyse bei kurdama priešraketinės gynybos sistemas.

„Lenkijoje ir Baltijos valstybėse dislokuojamos greitojo reagavimo pajėgos, papildomas puolamosios ginkluotės arsenalas. Visu tuo siekiama pakenkti per dešimtmečius susiklosčiusiam kariniam paritetui“, – pareiškė V.Putinas.

„Noriu pabrėžti, kad mes neišleidžiame šių visų procesų iš mūsų akiračio, žinome kaip (reikia) adekvačiai reaguoti ir, žinoma, tai darysime ateityje“, – sakė jis.

„Praėjo mitinė Irano branduolinė grėsmė, kuria buvo pateisinamas PRG sistemų kūrimas, tačiau Europos rytinėje dalyje ir toliau visomis išgalėmis statomi priešraketinės sistemos objektai“, – kalbėjo V.Putinas.

Rusija laiko NATO priešraketinės gynybos skydą viena didžiausių savo grėsmių. V.Putinas atmeta NATO paaiškinimus, kad PRG sistemos dislokuojamos Europoje, siekiant apsisaugoti nuo kai kurių neprognozuojamų valstybių, kaip Iranas arba Šiaurės Korėja, atakų grėsmės.

Pasak V.Putino, JAV kuria priešraketinį skydą, nepaisydamos praėjusiais metais pasiekto Irano branduolinių ambicijų mažinimo susitarimo.

Kreipdamasis į Rusijos diplomatus jis sakė, kad NATO veiksmai kelia grėsmę kariniam paritetui. Jis tai pat pareiškė, kad Rusija pasisako už greitą Ukrainos krizės sureguliavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius