Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas tikina, kad yra pasiruošęs užbaigti Rusijos sukeltą karą Ukrainoje

Maskva pasiruošusi bet kokiems kontaktams su Kijevu, kad būtų užbaigtas Ukrainos rytuose vykstantis karas. Tai šeštadienį pareiškė Vladimiras Putinas. Tačiau jis ir toliau atkakliai neigia, kad būtent Rusija apginklavo ir įvairiomis priemonėmis rėmė prokremliškus separatistus.
Prorusiški separatistai šalia Donecko oro uosto
Prorusiški separatistai šalia Donecko oro uosto / „Scanpix“/AP nuotr.

„Esame pasiruošę tęsti bet kokius kontaktus, kad tik jie vestų prie teigiamo rezultato – prie Ukrainą ištikusios krizės sprendinio“, – žurnalistams sakė Kremliaus lyderis.

Jis nutylėjo, kad būtent Rusija apginklavo ir įvairiomis priemonėmis rėmė Ukrainos rytuose siaučiančius separatistus.

V.Putinas teigė, kad yra pasiruošęs taikiai išspręsti konfliktą.

Ukraina ir Vakarų šalys kaltina Rusiją, kad ši teikia pagalbą prokremliškiems separatistams ir siunčia savo reguliariąsias pajėgas kitapus sienos. Maskva atkakliai tokius kaltinimus neigia.

Be to, Rusija 2014 metais okupavo, o vėliau aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį.

Visgi Ukrainos ministras pirmininkas Volodymyras Hroismanas šeštadienį taip pat pareiškė, kad jo šalis siekia taikos su Rusija, bet pageidauja ją užsitikrinti savomis sąlygomis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Prorusiški separatistai prie Torezo miestelio
AFP/„Scanpix“ nuotr./Prorusiški separatistai prie Torezo miestelio

Kai per Kijeve vykstantį 13-ąją kasmetinį Jaltos kasmetinį susitikimą V.Hroismano buvo paklausta, kokia yra Ukrainos strategija spręsti konfliktą su Rusija, premjeras atsakė: „Taika, visiška taika – bet tik pagal mūsų sąlygas, nes mes nesame šalis agresorė, nesame kieno nors teritorijų užgrobus šalis.“

V.Putinas tvirtino, kad Maskva pasiruošusi užmegzti bet kokius kontaktus, kad konfliktas kaimyninėje šalyje pagaliau būtų užbaigtas, bet negalinti to daryti vien savo iniciatyva.

Kremliaus vadovas pridūrė, kad Rusija gali sukurti sąlygas Ukrainos ir separatistų deryboms ir joms tarpininkauti bei suteikti garantijų. V.Putinas pažymėjo, kad Maskva imtųsi tokio vaidmens, jeigu to panorėtų partneriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius