Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas vizito Kinijoje metu pasirašys 20 naujų dvišalių sutarčių

Rugsėjo 2-3 d. vyksiančio Rusijos lyderio Vladimiro Putino vizito Kinijoje metu bus pasirašyta 20 naujų sutarčių su Kinija, rašo rferl.org. V.Putinas ne tik aplankys Antrojo pasaulinio karo pabaigos 70-osioms metinėms skirtą karinį paradą, bet ir sieks glaudesnių santykių su Pekinu.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Planuojama, kad V.Putinas ir Kinijos komunistų partijos lyderis Xi Jinpingas aptars bendrus energetikos projektus ir pasirašys naujas sutartis. Jomis bus sutvirtinti ryšiai, užmegzti Kinijos vadovo vizito Rusijoje gegužės ir liepos mėnesiais.

Rusijos ambasadorius Kinijoje Andrejus Denisovas tikino, kad šios sutartis „dar labiau sustiprins šalių draugystę bei taps stabilumo bei saugumo faktoriumi regione“. 

A.Denisovo teigimu, Rusija ir Kinija suderino pozicijas dėl Irano branduolinės programos ir tolesnės santykių su šia valstybe tąsos, taip pat dėl padėties Korėjos pusiasalyje. Kinija ir Rusija taip pat planuoja bendrą strategiją kovoje su „Islamo valstybe“.

V.Putino laukia įtempta darbotvarkė, mat jis ketina susitikti ir su kitų karinį paradą Pekine stebėsiančių šalių lyderiais. Analitikų teigimu, tai taps dar vienu žingsniu kuriant plačią antivakarietišką koaliciją ir derinant bendrą poziciją tarptautinėse organizacijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius