Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino advokatė Vakaruose Angela Merkel nebegalės jo ginti

Po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pagrasino kadenciją baigiančiam Europos Komisijos prezidentui Jose Manueliui Barroso, kad jeigu jis norės, Kijevą užims per dvi savaites, jis galutinai įtvirtino savo kaip pagrindinio NATO priešo vardą ir Vokietijos kanclerei Angelai Merkel teks su tuo susitaikyti, skelbia „Der Spiegel“.
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas / reuters.com

Šis leidinys pažymi, kad iki šiol A.Merkel buvo užsiėmusi V.Putino advokatės poziciją ir blokuodavo NATO sprendimus, nukreiptus prieš Rusiją. Dabar jai teks bausti Rusiją kartu su kitomis NATO šalimis. 

„Der Spiegel“ rašo, kad būtent A.Merkel pasisakydavo prieš griežtas sankcijas Kremliui, kurias Europos Sąjunga įvedė po Rusijos agresijos Ukrainoje. Be to, Baltijos šalys ir Lenkija nori NATO pajėgų dislokavimo savo teritorijose, tačiau Berlynas tam aktyviai priešinosi. 

Vokietija ilgą laiką priešinosi tam, kad Europoje būtų kuriamos amerikiečių priešraketinės sistemos, nes tai supykdytų Rusiją. Kuomet Rusija pradėjo agresiją Ukrainoje, aljanso nariai Rytų Europoje reikalavo, kad būtų sustiprintas patruliavimas ties jų sienomis, tačiau A.Merkel ne iš karto su tuo sutiko. 

Tačiau dabar susitikimo Velse metu A.Merkel nusiteikusi palaikyti keturių naujų NATO bazių Baltijos šalyse ir Lenkijoje idėją, o taip pat nusiųsti 120 vokiečių karių į mokymus Rytų Europoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius