Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 11 /15:51

Rusijos atsakas Prancūzijai: Vladimiras Putinas atšaukė vizitą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atšaukė spalio 19 dieną numatytą vizitą į Paryžių, antradienį pranešė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

„Prezidentas nusprendė atšaukti šį vizitą. Reikalas tas, kad buvo planuojami tam tikri renginiai, susiję su Rusijos kultūros ir religijos centro atidarymu, vienos iš parodų organizavimu“, – žurnalistams sakė D.Peskovas.

„Deja, šie renginiai buvo išbraukti iš programos. Todėl prezidentas nusprendė savo vizitą į Prancūziją atšaukti“, – aiškino Kremliaus atstovas spaudai.

D.Peskovas sakė, kad „nuo pat pradžių bendraudamas su savo kolega Prancūzijoje V.Putinas pažymėdavo, kad bus pasirengęs aplankyti Paryžių, kai tai bus patogu prezidentui Francois Hollande’ui“.

„Todėl mes sulauksime, kai ateis tas patogus laikas, ir prezidentas V.Putinas vėl apsvarstys galimybę surengti tokį vizitą, jei toks klausimas bus darbotvarkėje“, – sakė D.Peskovas.

Žurnalistų paklaustas, kodėl anksčiau Paryžiuje planuotų renginių nebeliko programoje, D.Peskovas atsakė: „Šį klausimą reikia užduoti prancūzams“.

Kiek anksčiau antradienį Prancūzijos pareigūnai informavo, kad Maskva pranešė norinti atidėti šį vizitą, Prancūzijos prezidentūrai primygtinai reikalaujant, kad V.Putinas susitiktų derybų su F.Hollande’u dėl Sirijos.

Kremliui buvo nurodyta, kad vienintelis renginys, kuriame F.Hollande’as norėtų dalyvauti kartu su V.Putinu šiam viešint Paryžiuje, būtų „darbo susitikimas“ dėl Sirijos, pranešė prezidentūra.

V.Putino atstovas spaudai taip pat pranešė, kad dabar jau atšaukto V.Putino vizito metu nebuvo numatyta surengti derybas dėl Ukrainos vadinamuoju Normandijos formatu.

Vadinamajam Normandijos ketvertui priklauso Ukraina, Rusija, Prancūzija bei Vokietija.

„Derybos „Normandijos formatu“ Prancūzijoje nebuvo numatytos. Prancūzijoje planuotas dvišalis vizitas“, – sakė D.Peskovas.

Pasirengęs susitikti bet kada

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui atšaukus vizitą į Paryžių, Prancūzijos vadovas Francois Hollande'as antradienį pareiškė esąs pasirengęs su juo susitikti „bet kada, ... ir prisidėti prie taikos“ Sirijoje.

F.Hollande'as, kuris kalbėjo šiaurės rytiniame Strasbūro mieste, dar sakė, kad Paryžius ir Maskva turi „rimtų nesutarimų“ dėl Sirijos.

F.Hollande'as pirmadienį pareiškė, kad Sirijos prezidento Basharo al Assado pajėgos vykdo „karo nusikaltimą“ Alepe, padedant Rusijai.

„Darantieji tuos veiksmus, turės atsakyti už juos, taip pat ir prieš Tarptautinį Baudžiamąjį Teismą“, – sakė F.Hollande'as interviu TMC.

Kremliui buvo nurodyta, kad vienintelis renginys, kuriame F.Hollande’as norėtų dalyvauti kartu su V.Putinu šiam viešint Paryžiuje, būtų „darbo susitikimas“ dėl Sirijos, pranešė prezidentūra.

Ilgai planuotas V.Putino dalyvavimas netoli Eifelio (Eiffel) bokšto esančios cerkvės atidaryme iš pradžių buvo įvardintas kaip „privatus“ vizitas.

Tačiau Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas praėjusią savaitę pareiškė, kad V.Putinas surengs derybas su F.Hollande'u dėl Sirijos, kurioje Rusijos aviacija, palaikydama Sirijos režimo puolimą, atakuoja sukilėlių užimtus apsupto Alepo rajonus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius