-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vladimiro Putino draugo įkurtos fiktyvios bendrovės laimėjo 87,6 mln. eurų vertės valstybės užsakymą

Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno įkurtas Kovos su korupcija fondas kreipėsi į Rusijos Federalinę saugumo tarnybą (FST), prašydamas patikrinti restoranų verslu užsiimančio Jevgenijaus Prigožino įmones. Manoma, kad milžiniškos vertės valstybės sutartis laimėjo jo įkurtos fiktyvios bendrovės.
Jevgenijus Prigožinas
Jevgenijus Prigožinas / Compromatwiki.org nuotr.

Manoma, kad J.Prigožino bendrovės neaiškiais būdais laimėjo milijardines sutartis remontuoti Gynybos ministerijos objektus.

Fondas jau kuris laikas tyrinėjo verslininko, kuris priskiriamas neliečiamųjų, pačių artimiausių V.Putino aplinkos žmonių ratui, veiklą.

Jiems pavyko išsiaiškinti, kad sutartis aptarnauti uždarytus Gynybos ministerijos objektus laimėjo J.Prigožinui priklausančioje bendrovėje įkurtos fiktyvios firmelės.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad bendrovės, kurios nurodomos tarp konkursų laimėtojų, nurodytais adresais net neegzistuoja, o ryšį tarp šešių bendrovių nurodo prie kontaktų skelbiamas tas pats telefono numeris. Elektroninio pašto adresai sutampa su verslininko bendrovės.

Fondas jau kuris laikas tyrinėjo verslininko, kuris priskiriamas neliečiamųjų, pačių artimiausių V.Putino aplinkos žmonių ratui, veiklą.

Vienas buvęs J.Prigožino pavaldinys patvirtino, kad fiktyvios bendrovės įsteigtos tik konkursams laimėti ir pinigams susirinkti. Sutarčių bendra vertė – 6,4 mlrd. rublių (87,6 mln. eurų).

J.Prigožinas garsus savo milžiniškais projektais restoranų versle.

Kiek anksčiau jam priklausanti bendrovė „Konkord“ laimėjo sutartis tiekti maistą Maskvos bei Sankt Peterburgo mokykloms ir kareivinėms.

Prieš porą metų šis žmogus buvo siejamas su vadinamuoju „trolių fabriku“, kuris buvo aptiktas Sankt Peterburgo prieigose.

Jis įdarbindavo žmones, kurie internete plačiai skleidė Kremliui naudingas žinias. Verslininkas siejamas ir su apie jį parašiusių žurnalistų užpuolimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius