-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino keistenybės: nuo aistros laikrodžiams iki liguistos tvarkos

Vokietijos bulvarinis dienraštis „Bild“ savotiškai paminėjo Rusijos prezidento Vladimiro Putino buvimo valdžioje 15-os metų sukaktį – sudarė didžiausių jo keistenybių sąrašą.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmąja buvusio komunisto ir KGB darbuotojo V.Putino keistenybe „Bild“ įvardijo jo „ypatingai strateginius santykius su Rusijos stačiatikių bažnyčia“.

Rusijos stačiatikių bažnyčia ir V.Putinas, įžvelgęs Dievo ženklą, kai dešimtajame dešimtmetyje per gaisrą savo viloje galėjo sudegti, bet liko gyvas, užtikrina abipusę įtaką. Bažnyčia užtikrina V.Putino įtaką Rusijoje ir kaimynėse stačiatikių valstybėse, o V.Putinas garantuoja Stačiatikių bažnyčios turtų išsaugojimą. Be to, V.Putinas glaudžiai susijęs su radikalių pažiūrų „stačiatikiais milijardieriais ir mąstytojais“, kurie, beje, finansuoja „Krymo karą“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

Antroji V.Putino keistenybė – jo meilė brangiems laikrodžiams. Šią jo aistrą patvirtina ir artimiausios aplinkos žmonės. „Ilgą laiką V.Putinas atvirai demonstravo savo laikrodžius, tačiau 2012 m. opozicija, remdamasi nuotraukomis, paskaičiavo, kad išskirtinių V.Putino laikrodžių bendra vertė sudaro apie 550 tūkst. eurų, – rašo „Bild“. – Po to V.Putinas pradėjo nešioti marškinius ir švarkus neįprastai ilgomis rankovėmis.“

V.Putinas turi rankų darbo gaminį, kurį sukūrė prabangiausių šveicarų laikrodžių gamybos firma „Audemars Piguet“. Šio laikrodžio kaina – 268 tūkst. eurų.

Vokiečių leidinys, remdamasis savo šaltiniais išskirtinių laikrodžių pardavėjų ir vertintojų pasaulyje, teigia, kad V.Putinas turi rankų darbo gaminį, kurį sukūrė prabangiausių šveicarų laikrodžių gamybos firma „Audemars Piguet“. Šio laikrodžio kaina – 268 tūkst. eurų. Manoma, kad V.Putinas turi 13 išskirtinių laikrodžių kolekciją, kurios vertė jau siekia 650 tūkst. eurų.

Trečioji Rusijos prezidento keistenybė – jo turtai. „Atrodo, kad V.Putinas turi tas pačias savybes kaip ir vokiečių pasakų herojus Rumpelštilcchenas, sugebantis šiaudus paversti auksu, – ironizuoja „Bild“. – Kitaip niekaip negalima paaiškinti to, kad V.Putinas, oficialiai per metus uždirbdamas 145 tūkst. eurų, Vakarų specialiųjų tarnybų duomenimis, valdo daugiau nei 40 milijardų JAV dolerių vertės turtą.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Putino atostogų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Putino atostogų akimirka

Be to, V.Putinas dar turi nekilnojamojo turto. To turto – daug, jis labai brangus ir net išskirtinis. Tiesa, oficialiai šio nekilnojamojo turto savininkas ne jis, o kiti asmenys arba net jis priklauso valstybei.

Nepatvirtintais skaičiavimais, Rusijos prezidentas valdo 23 rūmus, rezidencijas, vilas ir „kitus pastatų kompleksus“.

Valdydamas tokį išskirtinį turtą V.Putinas nepasižymi išrankumu rinkdamasis maistą. Jis mėgsta paprastą rusišką virtuvę, o labiausiai – barščius, blynus ir koldūnus.

Per statytinius V.Putinas valdo dar dešimt nekilnojamojo turto objektų, įskaitant rūmus prie Juodosios jūros ir liukso klasės pastatų kompleksą Maskvoje.

Be 20 valstybinių jachtų, V.Putinas dar turi nuosavą didelę jachtą, kuri registruota jam artimo verslininko vardu.

Įdomu tai, kad valdydamas tokį išskirtinį turtą V.Putinas nepasižymi išrankumu rinkdamasis maistą. Jis mėgsta paprastą rusišką virtuvę, o labiausiai – barščius, blynus ir koldūnus.

Kalbant apie higieną V.Putinas nepakenčia, kai ant drabužių yra plaukelių ar dulkių, pabrėžia „Bild“.

Net per itin svarbius priėmimus V.Putinas gali pradėti rankioti plaukelius ar siūlelius nuo savo pašnekovo drabužių. Iš savo aplinkos Rusijos lyderis reikalauja absoliutaus kruopštumo ir švaros laikantis higienos. Jis taip pat nepakenčia, jei vyrai nesiskutę barzdos ar jų šukuosenos netvarkingos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas prie vaišių stalo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas prie vaišių stalo

„Ir, žinoma, sveikata, – pabrėžia Vokietijos dienraštis. – Kad rusės vaikščiodamos neprisitrintų nuospaudų intymiose vietose, V.Putinas uždraudė įvežti į Rusiją sintetinius apatinius. Jo manymu, apatiniai turi būti pagaminti tik iš natūralių medžiagų.“

Įdomu tai, kad V.Putinas, iš savo pavaldinių reikalaujantis pedantiškos tvarkos, su užsienio lyderiais, tarp jų ir Vokietijos kanclere Angela Merkel, elgiasi demonstratyviai nepunktualiai. Kartą jo svečiams audiencijos teko laukti net keturias valandas. Tiesa, į žvejybą, medžioklę ar sportuoti V.Putinas visuomet atvažiuoja laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius