Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vokiečių statistika: po dešimt išpuolių prieš atvykėlius kasdien

Vokietijoje praėjusiai metais prieš pabėgėlius ir prieglobsčio prašytojų prieglaudas buvo daugiau nei pusketvirto tūkstančio išpuolių, arba beveik po dešimt išpuolių per dieną.
Migrantai Vokietijoje
Migrantai Vokietijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per tokius išpuolius sužeista 560 žmonių, tarp kurių buvo 43 vaikai, teigiama Vidaus reikalų ministerijos atsakyme į parlamento užklausą; su šiuo atsakymu sekmadienį susipažino AFP.

Vokietijos vyriausybė „griežtai smerkia“ tokį smurtą, sakoma laiške. „Žmonės, kurie paliko savo gimtąją šalį ir prašo apsaugos Vokietijoje, turi teisę į saugų prieglobstį“, – rašoma dokumente.

Pernai prieš atskirus pabėgėlius buvo įvykdyti 2545 išpuoliai, rodo policijos statistika. Tokius duomenis negalima palyginti su ankstesniais metas, nes juos rinkti pradėta tik pernai. Be to, užfiksuoti 988 incidentai, tarp jų ir padegimai, kuomet išpuolių taikinių tapo pabėgėlių ar prieglobsčio prašytojų gyvenamoji vieta.

Neapykantos nusikaltimų banga Vokietijoje fiksuojama nuo 2015 metų, kai per Europos pabėgėlių krizės piką į šalį atvyko maždaug 890 tūkst. prieglobsčio prašytojų. Tai suskaldė Vokietiją ir paskatino populistinės ir nacionalistinės partijos „Alternatyva Vokietijai“ populiarumo augimą.

Tiesa, pernai atvykėlių skaičius gerokai sumažėjo iki 280 tūkst. Daugiausia tam įtakos turėjo pabėgėlių koridoriaus Balkanuose uždarymas bei ES susitarimas su Turkija dėl imigrantų srauto mažinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius