-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vokietija neatmeta tiesioginio karo tarp Ukrainos ir Rusijos galimybės

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas Walteris Steinmeieris neatmeta tiesioginio karinio konflikto tarp Ukrainos ir Rusijos galimybės ir kviečia šalis dėti visas pastangas tam, kad būtų to išvengta, praneša naujienų agentūra „Unian“. Po įvykusio susitikimo Berlyne, Rusijos žiniasklaida prognozuoja greitą Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Ukrainos vadovo Petro Porošenkos susitikimą, kurio metu gali būti pasiektas susitarimas sureguliuojant susiklosčiusią situaciją Ukrainoje.
Frankas Walteris Steinmeieris
Frankas Walteris Steinmeieris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai Vokietijos ministras pareiškė po vykusių derybų, kuriose dalyvavo ir Prancūzijos, Rusijos ir Ukrainos užsienio reikalų ministrai.

„Gali būti dar blogiau“, – pareiškė F.W.Steinmeieris ir pabrėžė, kad tiesioginio karinio konflikto tarp Ukrainos ir Rusijos reikia išvengti bet kokia kaina.

Vokietijos ministras apgailestavo, kad ankstesni šalių atstovų susitikimai Ženevoje ir Berlyne jokių apčiuopiamų rezultatų nedavė.

„Tai buvo sunkios derybos, bet tikiuosi, kad kai kuriais klausimai pasiekėme pažangą“, – tikino F.W.Steinmeieris.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavelas Klimkinas leido suprasti, kad pažangos susitikime Berlyne beveik nepasiekta ir norint susitarti, būtini dar keli susitikimai.

„Iki antradienio, tikėtina, susitarsime dėl to, kokia forma bus tęsiamos derybos. Tikslas yra tas pats – ugnies nutraukimas Ukrainoje ir naujų aukų išvengimas“, – teigė Vokietijos užsienio reikalų ministras. 

Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavelas Klimkinas leido suprasti, kad pažangos susitikime Berlyne beveik nepasiekta ir norint susitarti, būtini dar keli susitikimai.

„Ten, kur valstybė turi peržengti „raudonąją liniją“, nėra vietos kompromisams. Ukraina šios linijos neperžengė“, – teigė P.Klimkinas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Rusijos naujienų svetainė agolovki.ru neatmeta Rusijos ir Ukrainos prezidentų dvišalio susitikimo galimybės. Tikėtina, kad tokio susitikimo metu tarpininko vaidmuo atiteks buvusiam Europos Komisijos vadovui Jose Manueliui Barosso. Tuo tarpu dienraštis „Novaya Izvestiya“ paskelbė, kad rugsėjį oficialaus vizito į Maskvą nuvyks Ukrainos užsienio reikalų ministras P.Klimkinas

Po įvykusio susitikimo Berlyne, Rusijos žiniasklaida prognozuoja greitą Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Ukrainos vadovo Petro Porošenkos susitikimą, kurio metu gali būti pasiektas susitarimas sureguliuojant susiklosčiusią situaciją Ukrainoje.

Radijo stoties „Echo Moskvy“ žurnalistė Julija Latynina šeštadienio vakarą savo laidoje pareiškė, kad tikėtina, jog Rusijos atstovai Ukrainos kolegas bandys spausti, naudodami tezę „Pamirškite Krymą ir mes pamiršime Novorosiją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius