Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 17 /18:28

Vokietija perspėja JAV nekelti grėsmės ES sanglaudai ir nesielgti su Rusija kaip su sąjungininke

Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen penktadienį perspėjo Vašingtoną, kad šis nekeltų grėsmės Europos sanglaudai, ir pareiškė, kad stipri ES atitinka ir JAV interesus.
Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen
Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mūsų draugai amerikiečiai puikiai žino, kad jūsų tonas Europos ir NATO atžvilgiu turi tiesioginės įtakos mūsų žemyno sanglaudai“, – sakė ministrė per Miuncheno saugumo konferenciją.

„Stabili Europos Sąjunga atitinka ir Amerikos interesus, kaip ir stipri, vieninga bei ryžtinga NATO“, – pridūrė ji, regis, norėdama papriekaištauti JAV prezidentui Donaldui Trumpui dėl jo pagyrų Didžiosios Britanijos sprendimui trauktis iš Europos Sąjungos bei jo kritikos NATO narių atžvilgiu.

JAV taip pat nereikėtų vienodai elgtis ir su sąjungininkėmis, ir su Rusija, dar pažymėjo U.von der Leyen.

„Negali būti vienodos politikos sąjungininkių ir tų, kurie atvirai abejoja mūsų vertybėmis, mūsų sienomis ir tarptautine teise, atžvilgiu“, – sakė ji.

„Vadinasi, mes privalome siekti patikimų santykių su Rusija, užuot bandę apeiti partneres dvišalėmis derybomis“, – pažymėjo ministrė.

Užėmęs prezidento postą D.Trumpas pareiškė visiškai remiąs NATO, bet per rinkimų kampaniją žvelgė iš aukšto į Aljansą ir vadino jį „atgyvena“.

Ne kartą jis gyrė V.Putiną ir ragino glaudžiau bendradarbiauti su Rusija, ypač kovose su grupuote „Islamo valstybė“ Sirijoje.

Vokietijos gynybos ministrė U.von der Leyen, kalbėdama apie kovą su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ ir kitomis ekstremistinėmis organizacijomis, pareiškė, kad „mes turime vengti, jog ši kova nevirstų kova su islamu ir musulmonais – kitaip kyla pavojus dar pagilinti susipriešinimą, iš kurio atsiranda teroras ir smurtas“.

„Teisingiau būtų siekti partnerystės su tų pačių pažiūrų musulmonų ir arabų valstybėmis“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius