Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija siūlo ES finansinio gelbėjimo fondą padidinti iki 1 trln. eurų

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble pasiūlė padidinti Europos Sąjungos (ES) finansinio gelbėjimo fondą iki 1 trln. eurų (3,45 trln. litų), trečiadienį pranešė dienraštis „Financial Times Deutschland“.
ES valiuta
ES valiuta / Photos.com nuotr.

Bendrija ieško būdų, kaip sustiprinti Europos finansinio stabilumo fondą (EFSF), nes ekspertai mano, kad šiuo metu jo disponuojamų 440 mlrd. eurų gali nepakakti, siekiant apsisaugoti nuo euro zonos skolų krizės išplitimo.

Kita vertus, Vokietijos, kuri yra pagrindinė šio fondo dalininkė, politikai baiminasi, kad jų šaliai teks padidinti savo indėlį, kuris šiuo metu yra 211 mlrd. eurų.

Tačiau W.Schaeuble patikino valdančiosios liberalų ir konservatorių koalicijos narius, jog taip nenutiks, nurodė „Financial Times Deutschland“, remdamasis neįvardytais šaltiniais.

Ten pat rašoma, jog EFSF galėtų būti sustiprintas suteikiant garantijas finansinių problemų prislėgtoms euro zonos šalims, kad iš šio fondo lėšų galėtų būti padengta 20–30 proc. valstybės skolos.

Toks dalinis draudimas leistų krizės ištiktoms euro zonos šalims toliau skolintis rinkose, nurodė dienraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius