Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija šnipinėjimu įtaria jauną fiziką iš Rusijos

Vokietijoje pradėta baudžiamoji byla dėl galimo šnipinėjimo Rusijai. Įtariamuoju joje tapo mokslininkas Ivanas A., dirbantis ne tik Vokietijoje, bet ir Nyderlanduose.
Sekimas
Sekimas / 123rf.com nuotr.

„Spiegel“ paskelbė, kad šis mokslininkas reguliariai susitikdavo su Rusijos konsulato darbuotoju ir ėmė iš jo pinigus. Minėtasis konsulato darbuotojas 2014 metais buvo išsiųstas iš Vokietijos kaip nepageidaujamas asmuo.

Pasak leidinio, 2009-2011 metais 28 metų kvantinės optikos specialistas dirbo Makso Planko institute, 2013 metais jis perėjo dirbti į Technikos universitetą Eindhovene, Nyderlanduose.

Sekant buvo atkreiptas dėmesys, kad jis kartą per mėnesį susitinka su mokslininku, kuris į Vokietiją atvykdavo iš Nyderlandų.

Ivanas A. į Vokietijos spectarnybų akiratį pateko atsitiktinai. 2014 metais Vokietija išsiuntė Rusijos diplomatą, kurį įtarė šnipinėjimu.

Jį sekant buvo atkreiptas dėmesys, kad jis kartą per mėnesį susitinka su mokslininku, kuris į Vokietiją atvykdavo iš Nyderlandų. Fizikas buvo sulaikytas prieš metus, apklausus paleistas.

Spectarnybos šios informacijos nekomentavo, o „Spiegel“ pavyko pasikalbėti su Ivanu A. Šiuo metu jis jau grįžęs į Maskvą. Jaunas vyras neigia bet kokius kaltinimus.

Jo teigimu, jis nuomojo savo butą Maskvoje Rusijos diplomato draugams, o jis kas mėnesį jam perduodavo po 800 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius