Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje dėl kraštutinių dešiniųjų rengto sąmokslo sulaikyti dar trys asmenys

Vokietijos prokurorai antradienį paskelbė apie dar tris sulaikytuosius dėl gruodį atskleisto kraštutinių dešiniųjų judėjimo rengto perversmo, kuriuo siekta nuversti vyriausybę.
Vokietijos vėliava
Vokietijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Vokietija

Planas buvo sužlugdytas, kai per visoje šalyje surengtus reidus buvo sulaikyti 25 įtariami sąmokslo rengėjai, tarp kurių buvo save princu tituluojantis asmuo, buvęs parlamento narys ir buvę kariai.

Pastarieji trys įtariamieji buvo sulaikyti pirmadienį Badeno-Viurtembergo ir Žemutinės Saksonijos žemėse ir yra kaltinami naryste teroristinėje organizacijoje, pranešė federalinė prokuratūra.

Pirmoji, įvardijama tik kaip Johanna F. J., aktyviai veikė nuo praėjusių metų gegužės ir dalyvavo keliuose susitikimuose su asociacijos lyderiais. Ji taip pat užmezgė ryšius su Rusijos generaliniu konsulu ir surengė su juo derybas, siekdama sąmokslui gauti paramą, teigė prokurorai.

Kitas įtariamasis Hansas-Joachimas H. kaltinamas skyręs daugiau kaip 140 000 eurų organizacijai remti ir dalyvavęs naujų narių verbavime.

Trečiasis, Steffenas W., įtariamas atlikęs pagrindinį vaidmenį vadinamojoje vidaus saugumo bendrovėje, kur jam buvo pavesta verbuoti darbuotojus ir rengti jiems karinius mokymus.

Pranešama, kad planuodami nuversti vyriausybę sąmokslininkai rengėsi sukurti tokių bendrovių tinklą visoje šalyje ir sukaupė ginklų arsenalą. Įtariama, kad jas įkurti Steffenas W. planavo buvusiose kareivinėse. Jis taip pat parengė ginklų, šaudmenų ir kitos įrangos sąrašus, teigė prokurorai.

Jei planas būtų pavykęs, naujuoju Vokietijos vadovu turėjo būti paskirtas kilmingos giminės palikuonis, save pristatantis princu Heinrichu XIII Reussu.

Pareigūnai teigia, kad įtariami sąmokslo rengėjai priklauso „Reicho piliečių“ (Reichsbuerger) judėjimui, kuris į savo gretas įtraukia kraštutinių dešiniųjų ekstremistus, sąmokslo teorijų šalininkus ir ginklų entuziastus.

Daugelis šios organizacijos narių nori, kad iki Pirmojo pasaulinio karo egzistavęs Vokietijos reichas, arba imperija, monarchijos forma gyvuotų toliau, o kelios grupės yra paskelbusios savo valstybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius